Back to Eden, over duurzaam en organisch tuinieren

In de documentaire Back to Eden zien we hoe Paul Gautschi na jaren van zwoegen in verwoeste grond als gevolge van de door de mens veroorzaakte teeltsystemen een oplossing vind voor enkele van de belangrijke problemen waar de landbouw vandaag mee verkeert, namelijk bodempreparatie, bevruchting, irrigatie, onkruidbestrijding, ongediertebestrijding, gewaswisseling en PH kwesties.
Geen enkele van deze kwesties bestaan in Paul’s tuinen en boomgaarden. “Back to Eden” nodigt u uit voor een wandeling met Paul waar hij u duurzame organische teelmethoden aanleert. De teeltmethoden kunnen worden toegepast in verschillende klimaten rond de wereld.
Paul Gautschi is al meer dan 55 jaar tuinder en is lokaal bekend als een meesterlijke boomkweker. In 1979 verhuisde Paul en zijn familie naar de staat Washington. Als een vader voor 7 kinderen en heeft hij altijd voedsel gekweekt voor zijn familie en vrienden (nooit om te verkopen). Paul heeft rondleidingen op zijn boomgaarden en tuinen gegeven aan internationale groepen van 1 tot 450 mensen, welke tevens van de vruchten van zijn arbeid genoten.
Paul’s vrijgevigheid, passie en enthousiaste vooruitzicht veranderde het leven van mensen in de lokale gemeenschap en reizigers van verre. De documentaire heeft een erg aanwezige christelijke ondertoon, maar los daarvan levert het een schat aan inspirerende en praktische informatie!

[divider/]
[tab:Nederlandse ondertiteling]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YrqEbVXRSiY
httpvh://www.youtube.com/watch?v=XGAKpyIgWG0
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YgXrbK6n218
[tab:Officiele versie]
httpvh://vimeo.com/28055108
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=fvnt-bbH0KQ

[tab:END]

[divider/]