Black Sun

In de documentaire Black Sun uit 2005 ontmoeten we schilder Hugues de Montalembert die in de lente van 1978 als gevolg van een brutale overval blind werd. Zijn belagers wierpen verfverdunner in zijn ogen, een dag later was hij blind. Voor iemand die zijn hele leven afhankelijk was geweest van visuele stimuli, kwam de duisternis als een harde klap, maar Hugues zijn hersenen gingen gewoon door met het maken van beelden.
‘Vision is a creation, not a perception’, zoals de Montalembert zelf zegt. In de documentaire Black Sun vertelt hij zijn verhaal: de moeilijke periode van woede en wanhoop over zijn lot, over de reacties van goedbedoelende kennissen, over de fysieke pijn en over hoe hij uiteindelijk zijn leven weer in handen kreeg.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien.” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=rsCoECdQFbg

Trailer for Gary Tarn’s documentary feature Black Sun, based on the life of filmmaker and painter Hugues de Montalembert who was violently attacked and blinded in New York in 1978.

[tab:END]

[divider/]