Barack Obama: Great Expectations 1+2

De Franse filmmaker William Karel analyseert in dit tweeluik met behulp van direct betrokkenen de eerste ambtstermijn van Barack Obama. Van de euforie na de verkiezingen tot de eerste tegenslagen, zoals het verlies van de ‘mid-term elections’ en de opkomst van de Tea party. Wat is er over van het imago van Obama waarmee hij 4 jaar geleden iedereen overtuigde met “Yes we can.”?
Als er een ding vast staat dan is het dat de eerste ambtstermijn van Obama zwaar was. Vanaf zijn eerste dag in het Witte Huis werd Obama geconfronteerd met de economische crisis en tegelijkertijd moest hij het gevecht aangaan met een oppositie die vastbesloten was hem in diskrediet te brengen en zijn politieke agenda te saboteren.
Obama heeft zijn stijl van regeren moeten bijstellen en zijn ambitie om dingen te veranderen moeten verkleinen. De afgelopen vier jaar demonstreert heel goed hoe de politieke machinerie in een democratie werkt. Het laat zien wat er gebeurt wanneer pakkende toespraken en goede bedoelingen te maken krijgen met de harde werkelijkheid van economische recessie en meedogenloze politieke oppositie.
De film geeft een kijk achter de schermen in het Witte Huis en de ‘Obama Administration’ door exclusief beeldmateriaal van het NBC News Archives. Op deze beelden komt goed naar voren hoe eenzaam de president is wanneer hij onder grote druk staat en hoe zeer hij op zijn gemak is wanneer hij de strijd moet aangaan. Regisseur William Karel maakt daarnaast gebruik van inzichtgevende interviews van James Traub -, journalist van ’The New York Times Magazine’- met de belangrijkste adviseurs en leidende politieke deskundigen van Barack Obama.

[divider/]
[tab:Deel 1] 
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:deel 2] 
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:END] 

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]