SPIN by Brian Springer

Bij presidentsverkiezingen is er niks zo belangrijk als het gebruiken (misbruiken) van de nationale media, helemaal in Amerika. In de documentaire SPIN laat Brian Springer zien hoe dit er achter de schermen echt aan toe gaat. Dit doet hij net met een aantal losse beweringen, maar met keiharde beelden en geluid.
Naast de normale beelden van alle tv zenders in de ether wordt er ook een hoop beelden en audio verstuurt die niet bedoelt zijn voor de kijkers thuis, maar worden gebruikt voor achter de schermen en door spindoctors. Waar het beeld in de huiskamer stopte, gaan deze beelden verder en zien we op een ongekende inzichtelijke manier hoe televisie gebruikt kan worden als een instrument van sociale controle en propaganda. In een jaar tijd nam Brian meer dan 500 uur aan materiaal op en maakte er uiteindelijk deze documentaire van nadat hij klaar was met zijn onderzoek van de beelden.
Specifiek wordt er gekeken naar de presidentsverkiezingen van 1992 in Amerika. We zien hoe bijv. Pat Robertson achter de schermen homo’s belachelijk maakt en hoe Al Gore geleerd wordt om vragen over abortus uit de weg te gaan. Ook zien we hoe hoe Larry Agran tevergeefs probeerde om de democratische presidentskandidaat te worden. We zien hoe Agran in de media compleet wordt weggecijferd, soms werd hij simpel van een foto afgeknipt, maar veel vaker ging het om vuilere trucjes. Voor iedereen die gek is van politiek en complottheorieën is deze documentaire echt een must watch!

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=cyvd1WYcF7s

[divider/]