Bezopen! De precieze effecten van alcoholgebruik

Bezopen! is een driedelige documentaireserie over jongeren en alcohol en is gebaseerd op het zeer succesvolle Noorse programma ‘Drunk’. Dit keer geen geheven wijsvingertje over wat mag en niet mag, maar nuchter wetenschappelijk onderzoek naar de precieze effecten van alcoholgebruik.
Dat je in beschonken toestand minder remmingen voelt ligt natuurlijk voor de hand, of je nu oud of jong bent. In deze documentaire-serie wordt echter ook onderzocht of je creatiever wordt, of je beter slaapt, worden gespierde mensen minder snel dronken dan dikke mensen?
In Noorwegen was de documentaireserie een daverend succes, niet in de laatste plaats vanwege de gewaagde aanpak, een combinatie van reality en wetenschappelijke onderzoeken waarbij proefpersonen daadwerkelijk in de praktijk, na het drinken van alcohol, worden getest. Sommigen zullen dit format geen documentaire noemen, maar gezien het wetenschappelijke onderzoek toch voorop staat in plaats van gewoon platvloers op de SBS6 manier dronken mensen filmen.

[sc name=npocredits2 programma=”NTR” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nieuw-programma-bezopen-op-nederland-3″ dag=”15″ maand=”05″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/ntr/” ]

[divider/]
[tab:Bezopen! Afl.1]
[vpro-gemist id=”NPS_1245481″]
[tab:Bezopen! Afl.2]
[vpro-gemist id=”NPS_1245483″]
[tab:Bezopen! Afl.3]
Te bekijken vanaf 29 mei
[vpro-gemist id=”NPS_1245485″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VukHlSBFNlk
[tab:END]
[divider/]