Billions in Change

Manoj Bhargava, een Indiase miljardair wil in plaats van nog rijker te worden de wereld verbeteren. Anders dan andere rijken besloot Manoj dit niet te doen door een paar duizend euro te doneren aan een goed doel, maar hij besloot om 99% van zijn kapitaal van 4 miljard euro te gaan investeren in diverse projecten waarmee de wereld wordt verbeterd. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel geld je hebt, iedereen mag ideeën aandragen om de wereld een klein beetje beter te maken.
Een van de plannen die nu al wordt uitgevoerd is weggeven van duizenden fietsen die energie opwekken en zo huizen van stroom kunnen voorzien. Het is eigenlijk niks anders dan een fiets, een vliegwiel en een batterij om de energie op te slaan. Een uurtje fietsen en de batterij heeft genoeg stroom om het licht en de toestellen in je huis te laten werken.
Manoj Bhargava financiert daarnaast tientallen onderzoeken naar simpele maar doeltreffende op oplossingen in waterzuivering, gezondheidszorg en stroomvoorziening. Ook wordt getracht om eenvoudige technologie die al tientallen jaren bestaat, compacter, mobieler, efficiënter en toegankelijker te maken.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YY7f1t9y9a0
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]