Two Raging Grannies

Shirley Morrison (85) en Hinda Kipnis (91) groeide op tijdens de Grote Depressie en zijn al 30 jaar bevriend. Naar aanleiding van de huidige financiële crisis maken de dames per scootmobiel een roadtrip door de Verenigde Staten op zoek naar antwoorden op hun vragen over de economie.
De lichamen van de beide dames vertonen misschien de nodige tekenen van ouderdom, maar hun geest is scherper dan ooit. In Two Raging Grannies, een documentaire van Håvard Bustnes, zien we hoe wat begint als een simpele onderlinge discussie over economie uitgroeit tot een ware kruistocht, die hen dwars door de Verenigde Staten leidt.
In de documentaire zien we hoe de dames wederom de schoolbanken weer induiken, ‘ouderwets’ uit de klas worden gestuurd, het podium op gaan tijdens een congres op Wall Street en zelf met de dood worden bedreigd. Toch houden ze vast aan hun missie: de wereld tonen waar het mis ging met de westerse economie.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”11″ maand=”03″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1240863″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1240863″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=KnnNPxk3vgI

Deze (tv) uitvoering van de documentaire, die ook bekend staat als Opprørske Oldemødre, duurt rond de 50 minuten en is daarmee zo’n 20 minuten korter dan de officiële versie.

[tab:END]
[divider/]