Code Rood – TBS

In 3DOC Code Rood TBS volgt Jessica Villerius, die o.a bekend is de documentaires Moordvrouwen en Succesvol Verslaafd van de 31-jarige Nabil. Nabil werd tien jaar geleden veroordeeld na een uit de hand gelopen barruzie, waarbij hij – naar eigen zeggen – uit verdediging een portier met een stuk glas in zijn nek stak. Hij was geen onbekende van de politie en had al wat justitiële aantekeningen achter zijn naam staan, gerelateerd aan openbare agressie. Nabil wordt daarom na de barruzie veroordeeld tot 1 jaar cel en TBS.
Nabil kan zich vinden in de TBS maatregel. Hij toont berouw en wil graag behandeld worden voor zijn agressiviteitprobleem. Maar van behandeling komt niets terecht. Door ‘plaatsgebrek’ wordt Nabil ruim 2 jaar achter tralies gehouden. Daarna wordt hij overgeplaatst naar de TBS kliniek, waar hij bijna 6 jaar verblijft. Volgens Nabil wordt hij nauwelijks behandeld. Maar iedere twee jaar wordt zijn TBS wel verlengd, vanwege zijn agressiviteitprobleem.
Inmiddels staat Nabil, onaangepast en onbehandeld, buiten de hekken van de TBS kliniek en moet hij op het rechte pad zien te blijven. Door de ervaringen in de TBS heeft hij geen enkel vertrouwen meer in mensen.
Code Rood TBS is geregisseerd door Jessica Villerius en geproduceerd door Posh Productions.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NCRV_1575463″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]