Crowdfunding: Is dit het nou

Elke ochtend staan we in de drukke spits, stipt om half negen verschijnen we op ons werk, waar productiviteit en effectiviteit hoog in het vaandel staan. Om vijf uur verlaten we het gebouw, rennen nog even langs de winkel voor een snelle maaltijd en eindigen 's avonds languit op de bank voor de tv. De weekenden vullen we met sociale verplichtingen, consumptie en amusement. Is dit het nou?


[divider /]

[onethird]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Elke ochtend staan we in de drukke spits, stipt om half negen verschijnen we op ons werk, waar productiviteit en effectiviteit hoog in het vaandel staan. Om vijf uur verlaten we het gebouw, rennen nog even langs de winkel voor een snelle maaltijd en eindigen ‘s avonds languit op de bank voor de tv. De weekenden vullen we met sociale verplichtingen, consumptie en amusement. Is dit het nou? [/inleidingnieuws]

Aan de voet van de Himalaya ligt Dharamsala, bedevaartsoord voor vele westerlingen snakkend naar spiritualiteit en boeddhistische pelgrims uit alle hoeken van de wereld, toevluchtsoord van de verbannen Dalai Lama en vele andere Tibetaanse vluchtelingen. Er wordt op zoek gegaan naar westerlingen, die de gestructureerde levens in hun georganiseerde vaderland hebben opgegeven voor een avontuurlijk bestaan in intens, chaotisch India.

Zij durven af te wijken van de norm en, ondanks afwijzingen van mensen om hen heen, de gebaande paden te verruilen voor de bestemming van hun verlangens. Wat voor mensen zijn zij? Waarom hebben ze hun vaderland verlaten? Hoe kijken zij naar de Westerse maatschappij? Hoe gaan zij om met de moeilijkheden van het leven en het feit dat ze op een dag zullen sterven? En de hamvraag: hoe word je gelukkig?

Waar is crowdfunding voor nodig?

Al het materiaal in India is inmiddels gefilmd, maar dit moet nog gemonteerd worden, ook is het de bedoeling om een website voor de documentaire te realiseren en een uniek bijbehorend boek. Met de crowdfunding campagne op Cinecrowd willen we €16.600 ophalen, zodat we de documentaire tot een waardig, prikkelend en kwalitatief hoogstaand einde kunnen brengen. Met jouw hulp zijn we in staat om de laatste shots hier in Nederland te filmen en de postproductie te financieren (editing, audio nabewerking, kleurcorrectie, voice-over en ondertiteling).

Maar… er is meer geld nodig om de film naar het grootst mogelijke internationale publiek te brengen en het unieke boek vorm te geven. Met jouw extra steun zijn we in staat om deze doelen te verwezenlijken! En met nog meer vrijgevige steun zijn we zelfs in staat om (delen van) de reeds gemaakte kosten alsnog te kunnen dekken!

Wat krijg je er voor terug?

Zoals bij de meeste crowdfunding projecten krijg je ook wat terug voor je steun, zo wordt bij een donatie van 25,- euro je naam vertoond op de aftiteling van de documentaire en krijg je bij een donatie van 75,- euro of meer een speciale dvd van de documentaire inclusief extra’s.

Hoe kan je helpen?

Voor meer informatie over hoe je kan helpen deze documentaire te realiseren kan je terecht op de website www.isdithetnou.nl (NL) of www.isthisit.nl of ga meteen naar de crowdfunding pagina van de documentaire.

[/twothirds_last]

[divider /]