De bergen achter Sotsji: Afl2 – De lange arm van Stalin

In de buurt van de stad Sotsji in het zuiden van Rusland starten binnenkort de Olympische Winterspelen. Maar waar liggen die bergen waar dit allemaal gebeurt? En wie wonen daar? Jelle Brandt Corstius gaat op zoek naar antwoorden. In de zesdelige documentaire-serie, De bergen achter Sotsji, reist Jelle door delen van de Kaukasus om het volk rondom Sotsji beter te leren kennen. Hij bezoekt afgelegen bergdorpen en ontmoet trotse volkeren met een sterke onafhankelijkheidswens. De reis begint, vanzelfsprekend, in Sotsji aan de Zwarte Zee, waar volop wordt gebouwd voor de Olympische Spelen.
Stalin werd geboren in het stadje Gori, in de bergen van Georgië. Zijn jonge leven bracht Stalin door op verschillende plekken in de Kaukasus. Zijn geboortehuis staat er nog steeds, compleet met giftshop waar je Stalin-sneeuwbollen kan kopen. Hoe kijken de Georgiërs terug op Stalin? Is het een held of een schurk, of allebei? Jelle gaat langs bij het graf van Stalins eerste vrouw, en de gevangenis in Bakoe waar Stalin ooit in opgesloten zat. Vervolgens gaan we de bergen in. Zelfs tot in de meest afgelegen dorpen is de hand van Stalin te voelen.
klik hier voor beeld

[sc name=npocredits2 programma=”De bergen achter Sotsji” externelink=”http://www.vpro.nl/grenzeloos/programmas/de-bergen-achter-sotsji.html” dag=”02″ maand=”02″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/de-bergen-achter-sotsji-serie/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1204098″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]