Documentaire in de maak over Tupac Shakur

Er is een nieuwe documentaire in de maak over Tupac Shakur. De rapper kwam in 1996 om het leven op slechts 25-jarige leeftijd. Hij werd onder vuur genomen door een voorbij rijdende auto en zijn moord is nooit opgelost.

De regisseur Steve McQueen gaat in samenwerking met de familieden van Tupac het échte verhaal over de rapper naar buiten brengen. Steve McQueen bekend van ’12 Years a Slave’ is erg blij dat de familieleden van Tupac met hem samen willen werken aan een documentaire over de rapper.

Hij voelt zich vereerd dat hij toestemming heeft gekregen om de documentaire te gaan maken. In 1993 studeerde hij film in New York en kan zich nog goed herinneren dat daar de wens ontstond om de hiphop- en filmwereld samen te brengen.

Voor hem waren er maar weinig rappers zo goed als Tupac en verdient de rapper het om herinnerd te worden om zijn muziek en zijn grote talent. Tupac wordt nog altijd gezien als een legendarische vertegenwoordiger van de rapwereld en geroemd om zijn rauwe teksten.

Tupac’s nalatenschap

Ook zijn nabestaanden willen graag dat Tupac’s erfenis in het teken zal staan van zijn talent en zijn werk. Dat er minder wordt gekeken naar de spraakmakende krantenkoppen en theorieën over zijn tragische dood. Zijn tante Gloria Cox wilt dat er wordt gekeken naar Tupac de mens achter de rapper. Dat zijn talent, zijn woorden en keuzes meer voor zichzelf spreken dan de moord op hem. Ook voor zijn familie is dit een grote wens.

De documentaire is niet bedoeld om Tupac te verdedigen, maar om hem de eer te geven die hij verdient. Zijn familieleden zijn ervan overtuigd dat Steve McQueen de juiste man is om het échte verhaal van Tupac Shakur te vertellen. Ook muziekconcern Universal Music Group en Interscope Records zullen de documentaire steunen, zij geven de regisseur beschikking over alle muziek die Tupac ooit heeft uitgebracht.

Zijn rapcarrière

Tupac Shakur’s rapcarrière heeft slechts vijf jaar mogen duren. Hij heeft wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht en is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij wordt nog altijd als inspiratiebron genoemd door vele muzikanten en zijn indruk op de muziekwereld is onuitwisbaar.
Momenteel draait ‘All Eyez on Me’ in de bioscopen. De film gaat over het leven van de rapper maar is volgens zijn familieleden niet erg waarheidsgetrouw. Tot nog toe is Steve McQueen de enige die een film uitbrengt waar de familie van Tupac achter staat en zijn medewerking aan verleent.