Dokument: Veelbelovend

De jonge ondernemende broers Edial en Floris Dekker dromen van een eigen internetbedrijf en vertrekken na hun studie naar Berlijn om hun droom waar te maken. ’Startup-city’ Berlijn is een verzamelplaats van ambitieuze jongeren en broedplaats voor talloze internet startup-bedrijfjes. De broers beginnen de website Gidsy, waar organisatoren van kleinschalige lokale activiteiten in contact kunnen komen met potentiële deelnemers aan die activiteiten. Of je een rondleiding wilt op de Amsterdamse wallen, oesters zoeken in de Oosterschelde of modeltekenen in Berlijn, je vindt het op Gidsy.
Edial en Floris weten al gauw een paar investeerders te interesseren, waaronder de bekende acteur Ashton Kutcher, om $1,2 miljoen dollar in hun beginnend bedrijfje te investeren. Het succes spreekt tot de verbeelding: de jonge ondernemers staan op de covers van business bladen, zitten bij De Wereld Draait Door en lunchen met de koningin in het paleis op de Dam.
De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen van de investeerders, maar ook van de broers zelf die de ambitie hebben een wereldomspannend bedrijf op te zetten. Maar na ruim een jaar komt de bodem van hun geldkist in zicht en wordt het spannend…
Veelbelovend! is naast een meeslepend jongensboekverhaal een scherpe schets van de wereld van een nieuwe generatie jonge internetondernemers met de bijbehorende codes. Jongeren die hun droom durven te leven met grote risico’s en teleurstellingen. En investeerders die op vele paarden wedden in de hoop één keer raak te schieten.
Deze documentaire van Dokument werd oorspronkelijk uitgezonden op 11-11-2013. Meer Documentaires van Dokument kunt u hier vinden.

[divider/]
[tab:Deel 1]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1648555″ ]
[tab:Deel 2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1648556″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=NUZ8buj2pTY
[tab:END]

[divider/]