Mosselmannen Afl. 3: Het begin van het Mosselseizoen

In deze derde aflevering van de documentaireserie Mosselmannen zien we hoe het mosselseizoen komt langzaam op gang. Mondjesmaat komen er boten naar de veiling om hun mosselen aan te bieden. Iedereen wacht af en kijkt naar elkaar want de eerste mosselen die een mosselkweker aanbiedt, bepalen de prijs voor de rest van seizoen. De jonge mosselvisser Dennis Verschuure besluit het erop te wagen.
De 10-delige EO-documentairereeks ‘Mosselmannen’ volgt vier familie uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke die geworteld zijn is de mosselvisserij. Aan de rand van de Oosterschelde ligt een dorp dat afhankelijk is van de grillen van de natuur. Een dorp waar men nog leeft van de visserij. Een hechte gemeenschap waar een groot deel van dorpelingen zondags trouw naar de kerk gaat. Maar waar de jaarlijkse Mosseldag voor grote interne verdeeldheid zorgt. Beroemd om haar mosselen en oesters wordt Yerseke de parel van Zeeland genoemd.

[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”EO” externelink=”http://www.eo.nl/tv/mosselmannen/programma-informatie/” dag=”13″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/eo/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101207325″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qFUVcPNPopg
[tab:END]
[divider/]