We zien regelmatig Nederlandse documentaires zoals die van Tegenlicht voorbij komen die naar Amerika kijken, helemaal toen daar ruim vier jaar geleden de economische crisis begon. In deze documentaire kijkt The Wall Street Journal eens naar Europa. Ze kijken naar de oorsprong van de huidige economische crisis in Europa, en daar de individuele landen zoals Griekenland.
Daarnaast wordt er gekeken hoe de crisis in Europa invloed heeft op Azie, Afrika en Noord Amerika. Met zijn bijna 25 minuten een niet al te lange documentaire, maar het bied wel een blik hoe ze van buiten Europa naar de crisis hier kijken.

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Europe at the Brink”
 1. Interessant om een keer een andere kant van het verhaal te horen.
  Al is de conclusie aan het eind absurd: “dat europa net zo’n sociale politiek en ondernemingsdrift als amerika moet hebben om te kunnen overleven”. Terwijl er toch aangegeven wordt dat de economische crisis in amerika begon. Maar omdat de overheid daar genoeg belasting geld in het systeem heeft gepompt is het gered?!!?

  1. inderdaad.. en de EU is bij ons opgedrongen door Amerika.., en ga zo maar verder..
   maar de politiek lijkt het beste jongetje van de klas te willen spelen, . en runt dit land als een bedrijf,, zonder echt nog aan de burgers te denken .. zodra die facade valt.. dan word het pas leuk…
   want we hebben massaal TEGEN de euro gestemd.. maar het antwoord was.. sorry we hebben al getekend(we zijn al betaald) en we zijn hem al aan het drukken 😐
   dit is doorgezet voor de handel > NIET voor de burger, NIET voor het land…
   we hadden nooit een open Europa moeten starten zeker niet omdat we niet gelijkwaardig keken naar onze buurlanden..en vice versa,, je kan niet een half continent met tig verschillende mensen en gewoontes samentrekken .
   Alexander en ceacar hebben ook gefaald..
   in de laatste decennia is Tsjecho-Slowakije gesplitst.. Rusland is gevallen , Joegoslavië.. landen zelf houden t niet eens bij elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *