De rivaliteit tussen Glasgow’s ‘Old Firm’ zijden is één van de meest bekende in de voetbalwereld. The Old Firm is de benaming voor de wedstrijden tussen Glasgow Rangers en Celtic die viermaal in het jaar plaatsvinden in de Schotse voetbalcompetitie. Het is dé wedstrijd van het voetbalseizoen in Schotland.
Door de enorme rivaliteit en vijandigheid tussen de supporters van de twee clubs, waarbij de haat tussen twee geloven, het katholieke geloof (Celtic) (oorspronkelijk het Ierse) en het protestante geloof (Rangers), een rol speelt, gaat deze wedstrijd gepaard met spreekkoren. Ook wordt door de aanhangers van de Rangers de hand geheven, wat vaak geassocieerd wordt met de Hitlergroet. In feite is het de voor Ierse katholieken kwetsende ‘Red Hand of Ulster’, het symbool van Britse overheersing in Noord-Ierland.
Vice ging op bezoek bij supporters van beide teams om eens uit te zoeken waar die haat toch vandaan komt. Deze Vice documentaire reeks staat nog niet op de Nederlandse website van Vice, vandaar dat er geen Nederlandse ondertiteling bij zit, de Engelse ondertiteling kan wel handmatig aangezet worden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]

[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]

No Comments

  1. Ik vind die vice ducu’s best ok, maar die player is echt abominabel.

    • Op wat voor manier heb je er last van? Werkt de player niet goed of doel je op dat het allemaal losse delen zijn?
      In dat geval kan ik er helaas niet veel aan doen, het is namelijk niet mogelijk om ze in een playlist te zetten.

  2. mijn Mac speelt geen enkel “vice” filmpie af, en ik kom er maar niet achter waarom. Iemand ook problemen mee gehad?

    • Daar heb ik ook last van mijn Mac speelt geen enkel “vice” filmpje af, Weet iemand waarom ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *