Frank Abagnale Jr

De meeste mensen die de film ‘Catch Me If You Can’ gezien hebben zullen versteld hebben gestaan van wat de hoofdpersoon allemaal uithaalt. Hij doet zich voor als tijdelijk docent sociologie aan de Colombia University. Piloot voor Pan Am – ooit één van Amerika’s grootste luchtvaartmaatschappijen. Plaatsvervangend kinderdokter voor Georgia Hospital. Advocaat in Lousiana na een zogenaamde rechtenstudie aan Harvard. Meer dan 2,5 miljoen dollar aan gefraudeerde cheques bij tientallen Amerikaanse banken. En dit alles voor je eenentwintigste verjaardag.
Klinkt als een echte Hollywood film en toch is het allemaal echt gebeurd. Frank Abagnale Junior heeft in zijn jongere jaren op wonderbaarlijke wijze de ene rol na de ander aangenomen en miljoenen dollars gefraudeerd, maar uiteindelijk werd ook hij gepakt en kreeg hij 12 jaar celstraf. Nadat hij hiervan vijf jaar had uitgezeten liet de Amerikaanse overheid Abagnale vrij onder de voorwaarde dat hij de federale overheid zou helpen bij het bestrijden van fraude.
Na zijn vrijlating had Abagnale verschillende baantjes, maar in de meeste gevallen werd hij ontslagen omdat zijn criminele verleden werd ontdekt. Ontevreden vanwege zijn situatie, stapte Abagnale op een dag naar een willekeurige bank en deed daar een voorstel. Hij legde uit wie hij was en wat hij gedaan had. Hij stelde voor om het bankpersoneel voorlichting te geven over allerhande bankfraude. Dat zelfde jaar deed Abagnale de bank het voorstel dat als zijn voorlichting niet waardevol was zij hem niets verschuldigd waren, vond men het wel waardevol, dan zou hij 50 dollar krijgen en werd zijn naam doorgegeven aan andere banken. Dit werd een groot succes.
Later richtte hij Abagnale & Associates op, dat zich bezighoudt met advies ter fraudebestrijding, en voorlichting hierover geeft. Het succes van zijn bedrijf leverde hem genoeg geld op om zijn schulden uit zijn verleden ongedaan te maken en multi-miljonair te worden.
Ook al is dit geen echte documentaire, toch is het prachtig om te zien hoe de echte Frank Abagnale over zijn leven praat. Ook het boek over Catch me if you can is een aanrader!

[divider /]

Frank Abagnale 1 of 2 door mg217
[divider /]

Frank Abagnale 2 of 2 door mg217

2 reacties

  1. I like the valuable information you provide in your articles.
    I will bookmark your blog and check again here frequently.
    I am quite certain I will learn plenty of new stuff right here!
    Good luck for the next!

Reacties zijn gesloten.