Het uur van de wolf – Max van Praag

Hij was de beroemdste zanger van Nederland in de jaren vijftig, hij kreeg zakken met fanmail en scoorde, met Nederlands repertoire, de ene tophit na de andere: Max van Praag.
Eerder dit jaar publiceerden Marga van Praag en Ad van Liempt een dubbelbiografie over Max van Praag en zijn broer Jaap, de vroegere voorzitter van Ajax, de man die die club naar de wereldtop bracht eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Het boek kreeg lovende recensies in vrijwel alle kranten. Het televisieportret dat Marga van Praag en Ad van Liempt schilderen beperkt zich tot de zanger, die een bewogen leven leidde.
Hij overleefde, als pas getrouwde joodse man, met zijn echtgenote Sari de onderduik in het Zuid-Hollandse Boskoop. Na de oorlog bouwde hij aan een zangcarrière, die hem veel radio-optredens en en nog veel meer roem bracht. Met liedjes als ‘Als de klok van Arnemuiden’, ‘Daar zijn de appeltjes van Oranje weer’, ‘Zilveren draden tussen het goud’, en ‘Als de deur zacht opengaat’ werd hij ongekend populair. Hij was het boegbeeld van de VARA, de omroep die Max van Praag inzette op verschillende tournees die veel leden opleverden.

[divider/]