Nederland van Boven biedt in tien afleveringen een verrassende blik op het hedendaagse Nederland. Door middel van prachtige luchtbeelden en portretten wordt het dagelijkse leven van Nederland in kaart gebracht. Het drukbevolkte Nederland lijkt misschien een grote mierenhoop, maar wie van boven kijkt ziet dat het een precisie heeft van een uurwerk. ‘Nederland van Boven’ kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen en vliegers naar de ritmes en patronen van Nederland.
In deze aflevering van Nederland van Boven kijken we hoe boeren bezig zijn hun land steeds verder te optimaliseren en hoe iedere bijzondere oplossing in het landschap weer een nieuwe vraag of probleem creëert. Is ons land ooit af?

[divider/]
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1152043″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=DCfAYEkzGDs
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Nederland van boven Afl.3 – Nederland Knutselland”
  1. Wat een prachtige documentaire, een mooie en positieve indruk hoe wij omgaan met onze omgeving. Vooral de Oostvaardersplassen hebben een diepe indruk achtergelaten. Ik rij er regelmatig langs en doorheen op de racefiets, maar daarbij zie je enkel de randen van het natuurgebied. Ook de boer met vliegtuig om zijn land optimaal te bemesten vind ik geweldig. De tuintjesinspectie is wat TE, maar wellicht nodig. Al met al blijft het een kunst om te laveren tussen het (ziekelijk) dwangmatig structureren van onze omgeving en het vrijlaten van creativiteit en “laat maar gaan”. De gulden middenweg wordt nooit gevonden, en dat is maar goed ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *