Margit Balogh leefde lange tijd temidden van de Rotterdamse jeugdbende The Bloods. Zijn de jonge gangsters gewetenloze schurken? Of hebben ze vooral veel pech?
De documentaire Lost Boys begint met beelden van bewakingscamera’s. We zien een groep jongeren die er genadeloos op los slaat. De jongens, allemaal voorzien van rode kleding, behoren tot de Rotterdamse jeugdbende The Bloods. De documentairemaakster, Margit Balogh slaagde er in het vertrouwen van een deel van de groep te winnen(zoals we eerder zagen in Crips, Strapped and Strong) en mag geruime tijd met The Bloods optrekken. Langzaam wordt duidelijk dat het gros van de, veelal, jonge mannen de aansluiting met de maatschappij dreigt te missen. Hulpverlening kan de jongeren niet bereiken en het thuisfront is absent of niet in staat iets te doen. De vraag is dan ook is er nog hoop voor deze jongens of is het een verloren zaak.
Lost Boys is het eerste deel van een drieluik en is 14 juli bij de EO te zien. Op 21 juli zendt de EO Lost Mother en op 28 juli Lost Girl uit.
Voor de geïnteresseerde in de dvd van dit drieluik kunt u contact opnemen met ‘2nd Floor Up‘(Productie bedrijf van onder andere Margit Balogh). Daar kunt u via de contact pagina de documentaire drieluik bestellen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101173663″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Holland Doc – Lost Boys”
 1. Jammer dat de media weer focust op de donkere ras, in de praktijk geldt dit ook voor heel veel blanke jongeren.
  Het antwoord is hulpverlening op MAAT BIJ JONGEREN MET beperkingen!!!

 2. Inderdaad,zorg op maat.
  Schaf een aantal oude booreilanden aan ,zet ze daar maar op ergens richting ijsland.
  kunnen ze lekker hun eigen ghetto naar de donder helpen .
  KANSLOOS TUIG!!!

  1. Ik heb hen meer zinnige dingen horen zeggen dan jij nu doet en dan met name Demo. Het is inderdaad schijnend hoe sommige dingen hier in Nederland en ik denk ook in veel andere landen geregeld worden.

  2. Jammer dat jullie allemaal niet zien dat deze jongens wel de WIL hebben maar niet aan de hand worden genomen. Kansloos tuig idd mooie woordkeus, kansloos om wie ze zijn en kansloos omdat ze niet geholpen worden. Persoonlijk vind ik tuig aan de verkeerde kant staan. Ons belasting geld niet gebruiken om de jongens te helpen maar om de molen van bureaucracy te spekken dat is TUIG.

  3. Ik vindt het jammer dat je zo reageert. Deze jongens moeten overleven en ze vallen tussen wal en schip in de maatschappij. Als er niemand naar je uitkijkt en er niemand is om je hoofd bij te rusten dan kan t goed mis gaan zoals je ziet… Maar je ziet ook dat hun ook maar mensen zijn en dat er ook tussen zitten die door naar school te gaan er iets van proberen te maken en zorg draagt voor die gene die extra zorg nodig heeft op hun manier. je bent geen realist maar een egoïst… Als je nooit het “juiste” voorbeeld hebt gekregen en je basis nooit stabiel is geweest hoe moet je dan voldoen aan de normen en waarden van de maatschappij terwijl je die thuis nooit gehad hebt omdat je geen thuis kent?! Sorry maar je uitlating getuigd echt van gebrek aan inzicht, kennis en menselijkheid.

 3. Deze jongens leven echt in een fatasie wereld. Grow up! Holland is de Bronx niet je hebt in Nederland gwn sociale zekerheid en afachten tot iemand je belt of het goed met je gaat….tja dat is een ouderwedse wens haha laat ze lkr in hun waan. En ze hebben echt niet overal aangeklopt want die ene jongen heeft zelf een project opgezet voor kansloze kindertjes dus wat lult hij er is genoeg hulp. Hij kan zich zelf toch als client nemen. Geen studie..begin dan met MBO niveau 1 of 2 Detailhandel, die nemen iedereen aan dus ga niet zielig doen. En meld je aan bij Maatschappelijkwerk des noods 6 verschillende tegelijk iig doe slim want er zijn genoeg plekken waar ze wel gwn helpen jaja…….JA!
  BTW 2e jaars HBO is wel netjes hoor!

 4. Goede documentaire.
  Minpunt inderdaad, de eenzijdige fixatie op gekleurde kinderen en jongeren. Geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid.
  Het niveau van management en toezicht, overwegend wit, blijft helaas onbelicht, decennialang!
  Verder is het de vraag of dit niveau wel belang heeft bij transparantie en een effectieve aanpak, gegeven het miljarden subsidie-infuus bij deze tak van bedrijvigheid.
  De branche verdient beter toezicht, kaliber P. van Vollenhove. In het belang van de kwaliteit van onze samenleving en het welzijn van onze kostbare jeugd.

  1. @Pieter, de docu volgt de bende Bloods, waar nou eenmaal wat meer gekleurde jongeren in zitten dan blanke. Dus die kant van het verhaal wordt verteld. Dus naar mijn mening is het geen fixatie op gekleurde kinderen en jongeren. Dat kwam toch ook nergens naar voren, dat het alleen zo gaat bij deze doelgroep??

 5. Hele goede documentaire. Goed dat dit meerdere kanten van het verhaal laat zien, mensen die zelf (gelukkig) niet zo’n moeilijke jeugd hebben gehad praten er nogal makkelijk over. Maar ook ik heb een zware jeugd gehad en heb ontzettend veel geluk gehad dat ik op het rechte pad ben gebleven, hoe dan ook heb ik gemerkt dat de hulp hier in Nederland (die zogenaamde sociale zekerheid) voor jongeren ontzettend slecht geregeld is en daar kan ik deze jongens gedeeltelijk gelijk in geven. Toch knap dat ze door blijven gaan, heb er respect voor en dat zouden anderen ook eens moeten hebben al begrijpen ze anderen niet.

 6. wat een komedie, bijna uur lang zeurende nietsnutten in het rood. ze hadden netzo goed geel groen of een andere kleur kunnen dragen, heeft niets met bloods te maken

 7. Mooie documentaire, ben geschokt op de manier hoe de mensen tegen deze jongens neerkijken.
  Deze documentaire heeft over de reclassering, de jeugdzorg etc., mijn ogen geopend en snap niet waarom zij zo passief zijn tegenover de mensen die juist de hulp nodig hebben.
  P.s: weet iemand de muziek dat er in deze documentaire is gebruikt.

 8. wat eeeeen slechte docu . dit is geen gang dit zijn geen bloodsn maar gewoon een stel straatschoffie’s .,. ik snap niet hoe de documantaire maker vn dit programma er bij komt dat dit een gang is ??

 9. Interessante documentaire,
  Ik vind het sneu om te zeggen dat ze de rol van slachtoffer gebruiken,
  maar heb zelf ervaren en soms nog steeds dat je lang niet altijd geholpen word zoals iedereen
  je dat altijd zo mooi verteld, wat Demo zegt, je schiet niks op met eindeloos GELUL
  Wees wel blij dat je vrij bent en dat je niet 6 maanden moet zitten maar in ieder geval de kans krijgt om op vrije voeten te zijn en 1 x in de 2 weken je te melden.
  WEL is het zo dat je gemakkelijk hier in Nederland aan een baan komt, ook al is het het laagste van het laagste, ik loop zelf kranten ben 18 jaar en heb ook me periodes gehad, maar toch verdien je daar 400 eu in de maand mee, voor elke ochtend een uurtje, das toch lekker?
  Daarnaast een andere baan zoeken verdiend nog veel beter, denk er zelf maar eens overna.
  HBO 2e jaar bij zo’n type jongen, big up je komt er wel

 10. zeker jammer dat mensen erover gaan oordelen als je zelf in deze situatie zit dan weet je pas echt wat overleven is.. oordeel niet zomaar over mensen terwijl niemand ze goed kent die reageert hier en zomaar een reactie post.

 11. helaas zie je zo maar weer hoe mensen er over denken GOOI ze dan maar WEG… dat is pas een plossing van niks als jij zelf 1 x.. je baan verliest ver drijft of mislukte kansen ondervind zullen we je dan ook maar weg doen.. we missen jou dan ook niet denk wel na wie je er naast nog hebt.. je zal waars wel een vader hebben een dak en genoeg geld om leuke nieuwe kleertjes te halen het is lastig te bouwen zonder stenen.. ik ben zelf geadopteerd ik heb het goed en mij hoor je niet klagen.. zolang ik het zelf net zij IK het goed heb zelf zie je ook .. iemand die wel wat bereikt contact probeerd te zoekken met de zelfde mensen het ook niet lukt dat neemt niet weg dat het natuurlijk van 2 kanten idd mischien zouden ze het wel beter kunnen proberen maar ja zolang JIJ het maar goed hebt waarom zou je dan om je heen veder kijken en zelf klagen over je eigen hachje zoals zij zeggen wat ik eet eet hij ook eet ik niet eten wij samen niks mis idd is de insteling wat overdreven maar als je nooit iets anders hebt geleerd gekend.. en mensen hebt die aleen maar oordelen en nooi ondervonden hebben goed zo jongends ga zo door he ordelen zongder enige keniss nee dan heb je verstand van zaken jeugdzorg is gwn heel slecht in alle soorten en maten !!

 12. Het is zo jammer dit meest criminele kinderen willen geen toekomst
  en werken daar ook niet aan ,Maar deze crips doen dat wel en worden
  niet eens geholpen! heel jammer dit!

 13. Ik snap niet dat de mensen hier zeiken dat ze moeten opgroeien. Die jongens zijn met criminaltiteit opgegroeid, ze hebben geen opleiding ze hebben geen school gedaan ze kunnen niks anders dan criminele activiteiten doen. wat zou jij doen als je geen werk kan krijgen geen uitkering krijgt dan ga je ook stelen!

 14. Ik vond het een hele fascinerende film, liet naar mijn idee zien dat er juist heel wat aan zo’n ontspoorde jeugd voorafgaat (ik hoop dat er wat ouders meelezen!). Goed werk, compliment voor de maakster.

 15. Demo de hooftpersoon in dit verhaal heeft nu een eige platen label LBM (lost boys musik) dus ja die jongen is er wel gekomen en het is ook wel logish dat ze niet op de geweldadige bloods lijken omdat er duidelijk word gezecht door de documantaire maakster dat de criminele recidive niet worden gefilm.

 16. ongelooflijk om te zien hoe de reclassering alleen maar demotiverend (wat een gezeur en negativiteit) en zo remmend werkt op het reintegreren van Demo. Knap hoe hij, desondanks, toch nog zo de positiviteit weet te behouden en blijft vechten voor zijn toekomst. Hoeveel aanknopigspunten bood Demo in de gesprekken met de dame van reclasering? Ze liet alle kansen liggen…

 17. @Rob
  Ik zie juist dat die Demo elk excuus verzint om maar onder de reclassering uit te komen. Wat een lulletje is het. Hij is al 22 en beseft niet eens dat HIJ degene is die zijn leven maakt. Hij is verantwoordelijk voor zijn leven. Misschien komt het omdat hij met andere lulletjes omgaat, waardoor hij op hen lijkt.
  Als hij niet kan bellen, kan hij toch lopend bij de reclassering aankomen? Echt een loser eerste klas die overal een excuus verzint om lui te blijven. Hij is tevens dom dat hij niet begrijpt dat HIJ de dupe is van zijn eigen luie gedrag.

 18. Interessant ook om te zien dat er nadat jongens vrijkomen er totaal niks in gang is gezet om deze jongens van de straat te houden… way to go holland.

 19. wat een strip figuurtjes ze denken ook echt dat zij de bloods zijn … hhahahha wat een grap
  wat rond hangen jointje roken een roode trui aan en dan ben je bloods ? hahhahaha
  waardeloze stripfiguren je zit in nuchter nederland niet in compton LA omg
  en leer praten ze praten erlangs en denken dan ow ik ben cool … hahhaha
  ook die rap HAHAHAHA met de text :morgen ben ik mischien dood AHHAHAHA
  je zit maar in rotterdam jonge niet in los angeles
  die jongen zitten in een droom wereld… en het verkeerde land

  1. ow ja mr T iedereen kent hem amsterdam eindhoven tillburg rotterdam je hoeft het maar te vragen HAHAHAHA mr T van het A team ja HAHAHHAHHA
   word wakker a.u.b je droomd
   werkelijk praat meer uit de hoogte … je maakt te veel indruk op je zelf

 20. Fake bkloods ik noem jullie geen bklood maar bklad jullie fake niggers sterven sneller uit dan dinosaurussen want jullie hebben nooit geleefd fake niggas come test real c’s in two c hoods we bout thousand deep together spikri agga lets trow some L s up en we bkrengen de bkandana terug waar het hoort you know the side my niccas still talk that alphacet thing c letters only cuz we real bk = bklood and cetter talk like this if you 4 real we say c for bk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *