Holland Doc – Lost Boys

Margit Balogh leefde lange tijd temidden van de Rotterdamse jeugdbende The Bloods. Zijn de jonge gangsters gewetenloze schurken? Of hebben ze vooral veel pech?
De documentaire Lost Boys begint met beelden van bewakingscamera’s. We zien een groep jongeren die er genadeloos op los slaat. De jongens, allemaal voorzien van rode kleding, behoren tot de Rotterdamse jeugdbende The Bloods. De documentairemaakster, Margit Balogh slaagde er in het vertrouwen van een deel van de groep te winnen(zoals we eerder zagen in Crips, Strapped and Strong) en mag geruime tijd met The Bloods optrekken. Langzaam wordt duidelijk dat het gros van de, veelal, jonge mannen de aansluiting met de maatschappij dreigt te missen. Hulpverlening kan de jongeren niet bereiken en het thuisfront is absent of niet in staat iets te doen. De vraag is dan ook is er nog hoop voor deze jongens of is het een verloren zaak.
Lost Boys is het eerste deel van een drieluik en is 14 juli bij de EO te zien. Op 21 juli zendt de EO Lost Mother en op 28 juli Lost Girl uit.
Voor de geïnteresseerde in de dvd van dit drieluik kunt u contact opnemen met ‘2nd Floor Up‘(Productie bedrijf van onder andere Margit Balogh). Daar kunt u via de contact pagina de documentaire drieluik bestellen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101173663″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]