Holland Doc – Retourtje hiernamaals

‘Retourtje hiernamaals’ is een documentaire over de veranderingen die mensen ondergaan nadat ze een bijna dood ervaring hebben gehad. Hoe herdefinieer je je eigen leven nadat je op de rand van de dood hebt gebalanceerd? Welke waarden verschuiven en welke betekenis ken je toe aan datgene wat je is overkomen? In de documentaire zien we drie zeer verschillende mensen een uitzonderlijk verslag uitbrengen van wat zij op de grens van leven en dood ervaren hebben.
Industrieel ontwerper Sam van Haaster onderneemt een solotocht langs de Poolcirkel in Noorwegen. Als hij door een zelfveroorzaakte lawine onder meters sneeuw bedolven raakt, krijgt hij van onverwachte zijde hulp.
Koos van Rijswijk, een volkse Hagenees, vertrouwt eigenlijk niemand tot hij na een levensbedreigend brommerongeluk in de hemel door een welkomstcomité onthaald wordt.
Delfts ingenieur Henriëtte ter Braake belandt met een acute longembolie in het ziekenhuis. Zij krijgt geen adem meer en terwijl de verpleegsters in paniek roepen om zuurstof, stikt Henriette en vertrekt…
Bij terugkomst blijkt het leven voor geen van hen meer het zelfde. In de film wordt stap voor stap onthuld hoe voor Henriëtte, Koos en Sam alles in een ander daglicht komt te staan.
Meer informatie kunt u ook vinden op de facebookpagina van de documentaire.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”POW_00445532″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]