Tegenlicht – California dreaming + Legale download

Documentaire van Bregtje van der Haak. Californië heeft een speciale plek in de Amerikaanse psyche. Het is de thuishaven van de ongebreidelde kansen, dromen en sterren, met een paradijselijk klimaat. Maar de Gouden Staat is failliet. En na Californië is nu ook de stad Los Angeles aan de beurt. Publieke voorzieningen worden fors ingeperkt, de werkloosheid blijft stijgen en veel mensen zijn met hun baan ook hun ziektekostenverzekering en woning kwijt geraakt. Maar tegelijkertijd lijkt het optimisme en het geloof in de kracht van Amerika onbreekbaar. Californië is van oudsher een proeftuin waar mensen naar toe komen om zichzelf en hun leven opnieuw uit te vinden. Maar wie zijn de nieuwe dromers en doeners en hoe zien zij de toekomst?
Tegenlicht gaat in Los Angeles op zoek naar de kiemen van een nieuwe samenleving, tegen de achtergrond van het failliet van wat ooit het sterkste merk en de meest aansprekende Amerikaanse droom was: Californië!
Download California Dreaming (Engelstalige versie)
Je kan de documentaire natuurlijk meteen online kijken, maar je mag deze keer de documentaire ook LEGAAL downloaden in hoge resolutie met een Creative Commons licentie. De gebruikte licentie staat toe dat je de documentaires voor niet-commerciële doeleinden mag kopiëren, delen en remixen.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.