Zembla: Wie is de mol? Deel I & II

ICT-bedrijf Ordina plaatst ‘mollen’ op strategische posities bij potentiële opdrachtgevers om aanbestedingen naar haar hand te zetten. Ordina-managers krijgen de opdracht om hoge ambtenaren van diverse ministeries en andere overheidsinstanties te verleiden, in te pakken en te fêteren. Skyboxen, diners, golfdagen, tennistoernooien en helikoptervluchten, alles wordt door Ordina uit de kast getrokken met maar één doel: het winnen van aanbestedingen.
Dit blijkt uit stukken die staan op de inmiddels beruchte usb-stick, aan Zembla toegespeeld door een klokkenluider. De stick bevat honderdduizenden geheime en interne documenten van het ICT-bedrijf Ordina. De vraag is of ambtenaren die verleidingen kunnen weerstaan. Ambtenaren mogen zich namelijk niet laten beïnvloeden en horen afstand te nemen van verlokkingen. Ze moeten zo objectief mogelijk de beste deal sluiten.
Zembla onderzoekt in hoeverre de overheid zich houdt aan haar eigen regels en gedragscodes. Zie de tweede tab voor het eerste deel van de documentaire.

[sc name=npocredits2 programma=”Zembla” externelink=”href=”http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1974.0.html” dag=”28″ maand=”07″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/zembla/” ]

[divider/]
[tab:Wie is de mol? Deel II]
[vpro-gemist id=”VARA_101372912″]
[tab:Wie is de mol? Deel I]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101369808″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]