Ik vind dit leuk

Ik vind dit leuk (2010) is een korte documentaire van Alette van Zwieten, Anna van ‘t Hek en Merijn Scholte Albers, studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).
In het derde jaar van hun studie maakte ze deze korte documentaire die laat zien wat mensen op sociale evenementen en openbare plaatsen doen, als ze zich vervelen of denken dat niemand hen ziet. ‘Ik vind dit leuk’ speelt zich af op drie locaties en laat hiermee verschillende lagen van de bevolking zien.

[divider/]
httpvh://vimeo.com/19801151

[divider/]
Mirror
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jT_sjpkQqks

5 reacties

  1. Haha ook al zeul je je kinderen met een lang gezicht van attractie naar attractie, toch even glimlachen voor de foto op Facebook.
    Digitale maakbaarheid is aantrekkelijk, je kan precies dat perfecte beeld neerzetten van je leven dat je wilt laten zien aan anderen. Deze utopie heeft ook een keerzijde, het creëert een digitale rat race, je wilt niet dat jou profiel onderdoet aan die van je FB vrienden. Quality time met echte vrienden gaat verloren aan het uitbreiden van een digitaal vrienden netwerk. Glitter en glamour, terwijl we allemaal weten dat dit maar één kant is van ons leven is.
    Digitale utopie met een geschatte waarde van 50 miljard. Wie durft?

Reacties zijn gesloten.