'Kedi' binnenkort te zien in de bioscoop

Het zal niet lang meer duren voordat de echte kattenliefhebbers hun hart kunnen ophalen met de documentaire ‘Kedi’. In ‘Kedi’ krijgen we de prachtige stad Istanbul te zien door de ogen een van ‘s werelds meest geliefde dieren aller tijden, de kat.

Honderdduizenden katten leven in het mooie Istanbul en zeven zijn er uitgekozen om het profiel te schetsen van het dagelijkse leven met deze bijzondere harige inwoners. ‘Kedi’ vertelt het verhaal van de vele zwerfkatten uit Istanbul. Al duizenden jaren dwalen de katten door de stad en de bewoners zien ze als Koningen.

Die hen vreugde brengen en een doel geven in het leven. De katten gaan en staan waar ze willen, ze hebben geen bazen en ze zijn wild noch tam. Ze leven als het ware in twee werelden en kiezen hun eigen ‘adoptanten’. Ze zijn een belangrijk en onmisbaar deel van de kleurrijke stad geworden en laten de inwoners op hun eigen manier nadenken over het leven.

Première

Op 24 augustus 2017 zal ‘Kedi’ in premiere gaan in de Nederlandse bioscopen en kunnen we zeven unieke beestjes volgen. In Amerika is de documentaire al een dikke hit en kattenliefhebbers waren lyrisch na het zien van de vele katten, kittens en poezen. De documentaire is gemaakt door de Turkse Ceyda Torun die al eerder een korte film heeft uitgebracht. Kedi is haar eerste lange film en ook haar debuut. De film heeft al op enkele festivals gedraaid en wordt ook wel gezien als een verfijnde versie van de katvideo’s op Youtube.

Mocht ‘Kedi’ ooit op Youtube verschijnen dan zou het volgens kattenliefhebbers de best bekeken documentaire ooit worden. Critici zijn er ook over uit dat ‘Kedi’ in de smaak zal vallen bij de kijkers en een speciaal plekje in het hart zal innemen. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op de katten uit Istanbul.

Het duurt nog even voordat de documentaire in Nederland te zien is maar de trailer is alvast een fijn en leuk voorproefje voor elk kattenmens en iedere dierenliefhebber.