Legaal blowen met de president van Uruguay

Minister Opstelten zegt dat wiet in Nederland niet gereguleerd kan worden omdat de overheid vastzit aan internationale verdragen. Eind vorig jaar stemde de Senaat van Uruguay echter in met de totale legalisering van wiet. Uruguay werd hiermee het eerste land dat cannabis compleet legaliseert (niet voor buitenlanders). De Uruguayaanse overheid controleert zowel de productie als de distributie van cannabis.
Ben je Uruguayaan en boven de achttien? Volgens het nieuwe beleid zijn er dan voortaan drie manieren om aan je wiet te komen. De eerste optie is om het zelf te verbouwen met een maximum van zes planten per persoon. Daarnaast mogen Uruguayanen bij de lokale apotheek vier gram door het leger verbouwde marihuana per maand afhalen, en tot slot is het mogelijk een club te vormen waarmee je in besloten kring 99 cannabisplanten mag onderhouden. Welke van de drie opties je ook kiest: registratie bij de overheid is verplicht.
VICE News ging naar Uruguay om zich in het nieuwe cannabisbeleid te verdiepen, en belandde al wietrokend in de tuin van el presidente.

[divider/]
[tab:Deel 1]

[tab:Deel 2]

[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=mFMXKS3kBSk
[tab:END]
Eind vorig jaar stemde de Senaat van Uruguay in met de totale legalisering van wiet. Uruguay werd hiermee het eerste land dat cannabis compleet legaliseert.

[divider/]