Metropolis over het vrouwlijke orgasme

Metropolis heeft met hun laatste documentaire van het seizoen het lekkerst voor het laatst bewaard: het vrouwelijk orgasme. Hoeveel verschillen er ook zijn tussen alle culturen, het orgasme is overal hetzelfde, zou je denken. Maar de manier waarop de wereldburger vrouwlief klaar laat komen kan behoorlijk verschillen. In deze seizoensafsluiter bewandelt Metropolis de weg naar haar climax.
Betty Katana Longo leert de vrouwen in haar dorp in Kenia de geheimen van een intens orgasme, middels de techniek Kachabali. Kachabali garandeert goede seks en belangrijkste is daarbij dat ‘de penis tegen het nootje van de vrouw aan wrijft,’ aldus Betty. Tako uit Georgië hoeft niet zoveel meer te leren als het om klaarkomen gaat. Zij bekommert zich vooral over het geluid je maakt tijdens de climax. Kreunen is nog al een taboe in Georgië en dat ondervond Tako aan den lijve. Haar man scheidde van haar omdat zij te luid in de slaapkamer was.
Orgasmic Meditation coach Maya Gillberg uit New York doet het helemaal anders. Voor haar en haar cliënten gaat het niet om het bereiken van een hoogtepunt. “Het orgasme is geen gebeurtenis maar een staat van zijn. Het is meer een golf dan een punt.” De ‘OM’ training is een oefening in duo’s waarin het allemaal draait om het vrouwelijk orgasme, wat wel tot 15 minuten duurt.

[sc name=npocredits2 programma=”Metropolis” externelink=”http://www.metropolistv.nl/” dag=”13″ maand=”11″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/metropolis/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[npodocplayer id=”VPWON_1216433″]
[tab:Versie 2]
[vpro-gemist id=”VPWON_1216433″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]