Mosselmannen Afl. 8: Het Vissermansleven

De jonge mosselkweker Dennis Verschuure gaat voor het eerst dit seizoen naar de Waddenzee. Zijn vriendin Rianne en kinderen blijven achter op de wal. Dat is altijd weer een moeilijk moment voor Rianne die het vissermansleven niet van huis uit kent. En dat terwijl Dennis haar net ten huwelijk heeft gevraagd.
De 10-delige EO-documentairereeks ‘Mosselmannen’ volgt vier familie uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke die geworteld zijn is de mosselvisserij. Aan de rand van de Oosterschelde ligt een dorp dat afhankelijk is van de grillen van de natuur. Een dorp waar men nog leeft van de visserij. Een hechte gemeenschap waar een groot deel van dorpelingen zondags trouw naar de kerk gaat. Maar waar de jaarlijkse Mosseldag voor grote interne verdeeldheid zorgt. Beroemd om haar mosselen en oesters wordt Yerseke de parel van Zeeland genoemd.

[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”EO” externelink=”http://www.eo.nl/tv/mosselmannen/programma-informatie/” dag=”20″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/eo/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101207330″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qFUVcPNPopg
[tab:END]
[divider/]