My son the DJ – Afl. 12: Laidback Luke

“Het symbool met dubbel L, ken je dat niet?” Hoewel Luke senior niet weet wat zijn zoons muziek unieker maakt dan andere dj’s, weet hij wel dat Laidback Luke succesvol is. Met hits als “Break The House Down” en internationale samenwerkingen met onder andere Daft Punk en David Guetta, weet Laidback Luke al jaren zijn stempel te drukken op de dancewereld. Ook zet hij zich graag in voor opkomend talent zoals bijvoorbeeld Sunnery James & Ryan Marciano en Afrojack.
Laidback Luke mag zich als DJ bij de grote der aarde scharen en vliegt bijna dagelijks de wereld rond voor optredens. En hoewel hij dankbaar is voor zijn wereldwijde succes is de half Nederlands, half Filipijnse DJ meer onder de indruk van de liefde van zijn leven, zijn kinderen en natuurlijk zijn ouders. In de nieuwste aflevering van de Jägerland videoreeks My Son the DJ, waar eerder Joost van Bellen, Gomes en Jameszoo centraal stonden, geeft Laidback luke een uniek kijkje in zijn privéleven.
Lucas Scheppingen had als kind al veel interesse in muziek, maar in tegenstelling tot zijn vader en broer was hij geen held in het bespelen van instrumenten. “Als ik dan een instrument probeerde te spelen dan was er altijd iemand beter dan ik. Dat was altijd wel een diep gewortelde frustratie.” Toen hij ontdekte dat muziek maken ook met de computer kon, veranderde alles. Op zijn 19 bracht hij zijn eerste hit uit bij Touché. Sindsdien pakt Lucas zijn publiek in met zijn futuristische electro sound, superman outfits en gekke dansbewegingen en groeide uit tot een van de grootste dj’s ter wereld. Zijn uitbundige karakter heeft hij zeker van zijn Filipijnse moeder. Zijn Nederlandse vader houdt zich meer op de achtergrond, maar wanneer hij samen met zijn zoon aan het jammen is, wordt het duidelijk waar Lucas zijn muzikale talent vandaan heeft. meer delen zijn te zien op de website van Jagerland.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://youtu.be/Ay8SJTHHhvo
[tab:English]
Why didn’t he just become a dentist? In the video series ‘My Son The DJ’, DJ’s talk with their parents about the (night)life behind the decks. In the 12th episode: Laidback Luke.
Luke lives in airports, uses Skype when he wants to see his wife, and brings his kung fu teacher along on tour. It’s the life of one of the world’s most famous DJ’s. In this video you will see Luke spending some time with his parents, find out where his musicality came from and learn how he managed to keep both feet on the ground.
[tab:Tracks in de docu]
01:52 Oliver Twizt – Let Me See You Do It (Trap Remix)
06:38 Steve Aoki & Laidback Luke ft. Lil Jon – Turbulence
07:43 Laidback Luke — Rocking With The Best
12:15 Bart B More — Jack
14:19 BenZel — Fallin’ Love
21:37 Zeds Dead & Omar Linx – Cowboy (Congorock Remix)
24:24 Laidback Luke vs. Example – Natural Disaster
24:59 BenZel — Fallin’ Love
[tab:END]

[divider/]