Nederland van boven Afl.1 – 24 uur Nederland.

Nederland van Boven biedt in tien afleveringen een verrassende blik op het hedendaagse Nederland. Door middel van prachtige luchtbeelden en portretten wordt het dagelijkse leven van Nederland in kaart gebracht. Het drukbevolkte Nederland lijkt misschien een grote mierenhoop, maar wie van boven kijkt ziet dat het een precisie heeft van een uurwerk. ‘Nederland van Boven’ kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen en vliegers naar de ritmes en patronen van Nederland. Het eerste waar ik aan moest denken bij het bekijken van de intro was; Planet Earth, de bekroonde documentaire serie van de BBC… Of deze serie ‘kwalitatief’ net zo goed wordt als de Planet Earth serie is natuurlijk nog even afwachten, maar het begin belooft in elk geval veel goeds!
Bij de documentaire serie hoort ook een website met een interactieve kaart. Na afloop van de eerste aflevering is deze kaart alleen nog gevuld met de optie ‘reistijden vanaf je eigen huis per auto en OV’. Waarschijnlijk wordt de kaart in de loop van de serie verder aangevuld met nog meer wetenswaardigheden.
In de eerste aflevering kijken we 24 uur lang hoe onze dagelijkse patronen en ritmes er uit zien. Soms chaotisch, soms strak geordend. Hoe en door wie wordt ons land draaiende gehouden? En wat gebeurt er als het mis of bijna mis gaat? Water uit de kraan, de dagelijkse gang naar het werk, mobiele telefoonverkeer.
Als het stilvalt, zijn we ten einde raad. Wie zit er dan aan de knoppen om onze ogenschijnlijk chaotische mierenhoop van ruim 16 miljoen mensen in goede banen te leiden? Vanuit de lucht is te zien dat ons kleine, overvolle land eigenlijk heel bijzonder maar ook heel voorspelbaar in elkaar steekt.

[divider/]
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1152041″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=DCfAYEkzGDs
[tab:END]
[divider/]