Onze Man in Teheran Afl. 2 – Het land waar niks mag maar alles kan

Een zonsverduistering bracht Thomas Erdbrink jaren geleden naar Iran, nu is hij er getrouwd met een pittige fotografe, en een van de laatst over gebleven westerse journalisten in een land dat altijd ruzie heeft met de rest van de wereld. Het koste Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven jaren om de toestemmingen te krijgen om Thomas te volgen tijdens zijn werk en persoonlijke leven in Iran.
Het resultaat mag er wezen, de vierdelige documentaireserie Onze Man in Teheran, winnaar van de zilveren Nipkowschijf 2015, geeft ons ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden Irak en Afghanistan een oase van rust is.
Onze Man in Teheran Afl. 2 – Het land waar niks mag maar alles kan
Als een bevriende journalist wordt opgepakt en daarna verdwijnt, beseft Erdbrink eens te meer hoe onhelder de regels van de Islamitische republiek zijn. Wat mag er nu wel en wat niet? Een zoektocht brengt hem via de Iraanse Coca-Colafabriek bij het vrijdaggebed, waar de show elke week gestolen wordt door ‘Mr.Bigmouth’, die altijd vooraan staat bij de camera’s als er anti-Amerikaanse leuzen geschreeuwd moeten worden


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1223392″]

[yabp 5]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1223392″]

[yabp 5]
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/116462588
[tab:END]
[divider/]