Op zoek naar Bad Image | The Schizo's

De documentaire ‘Op zoek naar Bad Image’, over de opkomst en ondergang van het beruchte Emmense punktrio The Schizo’s die in de jaren ’80 het Noorden onveilig maakten met hun energieke en felle optredens. Ook verscheen een prima elpee met vuige punkrock en pittige teksten.
In 2006 ontstond bij Made in Drenthe-oprichter Gerrit Miedema het idee voor een documentarie over de legendarische band. Met programmamaker Jeppe Oostenga en cameraman Wilko Tigelaar werd in ruim 2 jaar tijd een reconstructie gemaakt van de bewogen jaren van de band.
De opnames zijn een zoektocht naar de lp Bad Image, een collector’s item van de bovenste plank. Volgens de bandleden moeten ergens in Drenthe nog LP´s liggen opgeslagen, aangezien van de toendertijd 500 geproduceerde exemplaren slechts enkele tientallen verkocht zijn. De niet verkochte exemplaren zijn voor een habbekrats door de bandleden van de hand gedaan, voornamelijk om verdovende middelen van het geld te kopen.
In de 45 minuten durende documentaire komen naast alle bandleden ook de ex-manager en de vaste fans aan het woord, evenals Marco Geerdink van Skik, een band die door The Schizo’s is beïnvloed.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Fu6QOg4LAis
[divider/]