Taiwan – Sex in the city

De Amsterdamse Wallen zijn al eeuwenlang een belangrijke toeristische trekpleister. Terwijl de gemeente probeert de prostitutie steeds verder terug te dringen, gaan in andere steden juist stemmen op om een hoerenbuurt naar Amsterdams voorbeeld in te richten.
Prostitutie is ook nergens zo uitvoerig geregeld. Het is een legaal beroep waarvoor een vergunning nodig is. Prostituees moeten ook gewoon belasting betalen. Nederland is daarin vooruitstrevender dan andere landen, waar het zich afspeelt op straat, in dubieuze clubs in schimmige buurten of langs donkere uitvalswegen.
Omdat het in Amsterdam veel overzichtelijker en publieksvriendelijker is, kijkt een groeiend aantal steden naar het ‘Amsterdamse model’ als voorbeeld voor de inrichting van hun eigen prostitutiegebieden. De plannen in Taiwan zijn het verst gevorderd. De regering heeft al aangekondigd dat prostitutie voortaan alleen is toegestaan in speciaal aangewezen ‘red light zones’. Vrouwen en mannen die in bordelen in die gebieden willen werken, kunnen een vergunning aanvragen.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jW15JGdfF4M
[divider/]