De Amsterdamse Wallen zijn al eeuwenlang een belangrijke toeristische trekpleister. Terwijl de gemeente probeert de prostitutie steeds verder terug te dringen, gaan in andere steden juist stemmen op om een hoerenbuurt naar Amsterdams voorbeeld in te richten.
Prostitutie is ook nergens zo uitvoerig geregeld. Het is een legaal beroep waarvoor een vergunning nodig is. Prostituees moeten ook gewoon belasting betalen. Nederland is daarin vooruitstrevender dan andere landen, waar het zich afspeelt op straat, in dubieuze clubs in schimmige buurten of langs donkere uitvalswegen.
Omdat het in Amsterdam veel overzichtelijker en publieksvriendelijker is, kijkt een groeiend aantal steden naar het ‘Amsterdamse model’ als voorbeeld voor de inrichting van hun eigen prostitutiegebieden. De plannen in Taiwan zijn het verst gevorderd. De regering heeft al aangekondigd dat prostitutie voortaan alleen is toegestaan in speciaal aangewezen ‘red light zones’. Vrouwen en mannen die in bordelen in die gebieden willen werken, kunnen een vergunning aanvragen.

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jW15JGdfF4M
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Taiwan – Sex in the city”
  1. Thx voor uploaden. Intressant ander point of view. helaas alleen maar tegen standers aan het woord in deze docu, maarja wie zou ook openlijk voor legalisatie van prostitutie durven te zijn.
    Waar in nederland alle redlight districts verkleind en gesloten worden ( uit het oog is probleem opgelost) verplaats zich alles naar internet en thuis werk. wat weer andere problemen met zich mee brengt. kort om links of rechts om heb je toch altijd een mindere kant. maar als prostitutie toch altijd zal blijven bestaan doe het dan ook goed en regel en controlleer en bescherm dan ook op een juiste manier en creeer daar de juiste faciliteiten voor.Dat Zweedse model van de klant straffen vondt ik ook weer erg stom. het probleem is altijd geld. Ik snap best dat zon meisje van 20 niet vrijwillig werkt en zo inteligent is om aan de andere kant van de wereld verzeild te raken maar nee laten we de prositutie afschaffen zodat die families waar die meisjes geld voor verdienen helemaal geen geld meer krijgen om te eten en te overleven. Maak die prostitutie nou gewoon legaal zodat die meisjes ook belasting kunnen betalen waarmee we weer betere opsporings faceliteiten kunnen creeeren tegen de mensen handel, of gezondheids check ups of zo. Maar goed dat is de mening van een voorstander van legalisatie dus , dacht ach zo veel views maar geen comments start eens een discussie over dit heet hang ijzer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *