Queimada Grande: Het Slangen eiland

Ilha da Queimada Grande is een eiland voor de kust van de Braziliaanse staat São Paulo. Het eiland van 43 hectare is een beschermd natuurreservaat. De collega’s van Vice reisden af naar het eiland, dat ook bekend staat als Snake Island. Het betreden van het eiland is niet alleen verboden, het is ook levensgevaarlijk. Er komen op dit eiland namelijk net zoveel uiterst giftige Eiland-lanspuntslangen voor als dat er vierkante meters zijn. Volgens een plaatselijke legende zou een groep van elf vissers het eiland ooit stiekem hebben betreden. Deze mensen waren allemaal binnen een dag overleden.

Op het eiland vind je onder andere meer dan 2000 Bothrops insularis, beter bekend als de Gouden Langpuntslang die zo uniek zijn en zijn gif zo krachtig is dat zijn gif veel geld oplevert. Smokkelaars die het gif weten te bemachtigen krijgen tot wel 30.000 dollar op de zwarte markt voor dit bijzondere gif.

Rocco Castoro en Jackson Fager van Vice reisde af naar het eiland en beschreven de reis als volgt “It was like a David Lynch movie through the prism of Satan’s asshole. The anti-Galápagos. Darwin in reverse. There are blue locusts and so many of these weird, prehistoric-looking cockroaches on the ground at night that it crunches when you walk. Place is fucked. No one is allowed there for a reason. Don’t ever go.