Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Rob de Nijs: Niet voor het laatst

Rob de Nijs is er altijd al geweest. In de openhartige documentaire ‘Niet voor het Laatst’ maakt hij de balans van zijn lange carrière en leven op.

De zanger brak in 1963 met zijn band Rob de Nijs en de Lords door met het nummer Ritme van de Regen. Het werd de start van een indrukwekkende loopbaan. Hits als Jan Klaassen de Trompetter, Malle Babbe en Banger Hart volgden. Maar er waren ook de vele verwikkelingen in zijn liefdesleven die de media over hem deden blijven schrijven.

Regisseur Leon Verdonschot volgde Rob de Nijs in de periode na zijn 75e verjaardag, wat een mooi portret oplevert. Naar nu blijkt heeft de zanger de ziekte van Parkinson, wat deze docu een soort kroniek van het einde maakt. Het einde van een tijdperk waarvan we dachten dat er nooit een einde aan zou komen.

De documentaire “Rob de Nijs: Niet voor het laatst” biedt een ontroerende en intieme kijk op het leven en de carrière van deze legendarische Nederlandse zanger. In de documentaire wordt Rob de Nijs gevolgd tijdens zijn afscheidstournee, waarbij hij terugblikt op zijn lange en succesvolle loopbaan in de muziekwereld.

De documentaire begint met de jeugd van Rob de Nijs en zijn eerste stappen in de muziek. Hij vertelt openhartig over zijn passie voor muziek en zijn droom om als zanger door te breken. De documentaire toont hoe Rob de Nijs door de jaren heen uitgroeide tot een van de grootste namen in de Nederlandse muziek.

Tijdens de afscheidstournee van Rob de Nijs komen verschillende hoogtepunten uit zijn carrière voorbij. Zijn hits als “Het werd zomer”, “Jan Klaassen de Trompetter” en “Banger Hart” worden gespeeld en Rob de Nijs vertelt over de achtergrond van deze nummers. De documentaire laat zien hoe deze nummers door de jaren heen een speciale plek in het hart van zijn fans hebben veroverd.

Naast de hoogtepunten uit zijn carrière, worden ook de moeilijke momenten in het leven van Rob de Nijs belicht. Hij vertelt openhartig over zijn gezondheidsproblemen en hoe deze zijn carrière hebben beïnvloed. De documentaire toont hoe hij hiermee omgaat en hoe hij zich blijft inzetten voor zijn passie, ook als dat niet meer vanzelfsprekend is.

“Rob de Nijs: Niet voor het laatst” biedt ook een kijkje achter de schermen tijdens de afscheidstournee. We zien hoe Rob de Nijs zich voorbereidt op de optredens en hoe hij omgaat met de emoties die daarbij komen kijken. De documentaire toont hoe hij wordt gesteund door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en hoe zij samen genieten van deze bijzondere periode.

De documentaire eindigt met het laatste optreden van Rob de Nijs tijdens zijn afscheidstournee. Het is een emotioneel moment, zowel voor Rob de Nijs als voor zijn fans. Het afscheid voelt definitief, maar toch blijft hij zichzelf niet voor het laatst op het podium staan. “Rob de Nijs: Niet voor het laatst” is een prachtige hommage aan een van de grootste Nederlandse zangers van alle tijden.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.