The great global warming swindle

The Great Global Warming Swindle is een documentaire over de opwarming van de Aarde die op 8 maart 2007 door Channel 4 op de Britse televisie werd uitgezonden. In de documentaire wordt kritiek samengevat die door wetenschappers, economen en policiti is geuit op An Inconvenient Truth.

Alles wat je ooit is verteld over Global Warming is waarschijnlijk niet waar. Deze film blaast het fluitje op de grootste zwendel in de moderne geschiedenis. Ons wordt verteld dat ‘Man Made Global Warming’ de grootste bedreiging ooit voor de mensheid is. Er is geen ruimte voor wetenschappelijke twijfel. Nou, kijk deze documentaire en neem een besluit. Deze documentaire kwam al uit in maart 2007 en moet je dus in het licht van die tijd zien.

In deze korte docu worden de beweringen uit The Great Global Warming Swindle weer onderuit gehaald:

https://www.youtube.com/watch?v=_xpwhSIwWhE

“The Great Global Warming Swindle” is een controversiële documentaire uit 2007 die betoogt dat de opwarming van de aarde niet wordt veroorzaakt door menselijke activiteit, maar eerder door natuurlijke processen en cycli.

De documentaire beweert dat wetenschappers die pleiten voor de menselijke oorzaak van klimaatverandering zich laten leiden door politieke agenda’s in plaats van objectieve wetenschap. De filmmakers laten wetenschappers en klimaatsceptici aan het woord die betogen dat de opwarming van de aarde geen bedreiging vormt en dat de huidige maatregelen om klimaatverandering te bestrijden zinloos en kostbaar zijn.

De documentaire is echter zeer controversieel vanwege de vele onjuistheden en misleidende informatie die erin worden gepresenteerd. Wetenschappers en klimaatspecialisten hebben de documentaire bekritiseerd omdat de filmmakers selectief bewijsmateriaal hebben gebruikt en belangrijke wetenschappelijke feiten hebben weggelaten om hun eigen standpunt te ondersteunen.

Een van de belangrijkste argumenten van de documentaire is dat de toename van kooldioxide in de atmosfeer niet leidt tot opwarming van de aarde, maar eerder het gevolg is van opwarming van de aarde. Dit argument is echter wetenschappelijk onjuist en wordt niet ondersteund door de meeste klimaatwetenschappers.

Daarnaast worden in de documentaire grafieken gepresenteerd die beweren dat er geen verband is tussen CO2-niveaus en temperaturen op aarde. Deze grafieken zijn echter misleidend en worden vaak gebruikt door klimaatsceptici om het belang van CO2 te minimaliseren. In werkelijkheid zijn de temperaturen op aarde en de CO2-niveaus sterk met elkaar verbonden. Wil ook jij je steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu, dan is het advies om bijvoorbeeld met de auto op vakantie te gaan in plaats van het vliegtuig. Kies je er toch voor om te vliegen, neem dan een handbagage koffer van rolkoffer.nl mee in plaats van een grote koffer. Deze zijn qua gewicht een stuk lichter, waardoor je persoonlijke uitstoot lager is.

“The Great Global Warming Swindle” is dus een controversiële documentaire die kritiek heeft gekregen van wetenschappers en klimaatspecialisten vanwege de onjuistheden en misleidende informatie die erin worden gepresenteerd. Hoewel het belangrijk is om verschillende standpunten over klimaatverandering te bespreken, moeten we ons baseren op objectieve wetenschap en feiten om een ​​goed begrip te krijgen van deze complexe kwestie en om de nodige maatregelen te nemen om onze planeet te beschermen.

3 reacties

 1. kunnen jullie de omschrijving uitbreiden met de premiere datum maart 2007?
  als de film toen al zonder politiek agenda was gemaakt dan is die nu sterk achterhaald.
  Maar helaas is het een complot theorie film,
  er is zelfs een Nederlandse wiki pagina waarin wordt vermeld dat in 2007 de gegevens al achterhaald waren
  https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle

  Of okaats er een ontkrachtende video bij zodat mensen zelf beter zien dat er met statistiek wordt gespeeld
  https://www.youtube.com/watch?v=_xpwhSIwWhE

 2. Global warming is a business and therefore the information/advertising/propaganda is subject to bias and agenda… it’s all just marketing and misinformation aimed at the general population who are largely just sheep and gullible fools.

Reacties zijn gesloten.