Toestemming om te vuren

De documentaire ‘Toestemming over te vuren’ (Permission to Engage) heeft wederom een prijs in de wacht gesleept.  Tijdens het Prix Europa festival in Berlijn kreeg de productie het predicaat ‘beste TV-onderzoek in Europa van 2012’.
Het is niet de eerste prijs die documentaire maakster Shuchen Tan dit jaar voor haar documentaire heeft mogen ontvangen. Eerder won ‘Toestemming om te vuren’ een Beeld en Geluid Award en een Al Jazeera Award.
‘Toestemming om te vuren’ was een onderdeel van het  VPRO-VARA drieluik ‘9/11: De dag die de wereld veranderde.’ Een driedelige serie over de gevolgen van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten.
De documentaire van Tan ging in op de oorlog in Irak. De maakster sprak met verschillende personen die betrokken waren bij het zogenaamde ‘Collateral Murder’ incident, een bloedig schietincident in Bagdad. Het incident kreeg wereldwijde bekendheid nadat klokkenluiderssite WikiLeaks beelden van het incident publiceerde.
Bron en alles over het drieluik, inclusief extra materiaal, op 911.onjo.nl.
 

[divider/]
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]