The Hacker Wars – Het verhaal van hackcollectief Anonymous

Wie zijn de mensen achter hackcollectief Anonymous? De organisatie maakte zelf de documentaire ‘Anonymous – The Hacker Wars’ over hun idealen maar ook over de tegenwerking die ze krijgen van de Amerikaanse overheid.
Centrale spil in de docu is Andrew Auernheimer, beter bekend onder zijn internetnaam ‘Weev’. Hij is een notoire troll, iemand die op internet andere mensen probeert op stang te jagen. Auernheimer doet dat niet alleen voor de lol, er zit ook een gedachte achter. Hij wil mensen confronteren met hun eigen moraal. Ze roepen dan wel om het hardst dat ze geen racist zijn, maar is dat eigenlijk wel zo?
Weev belandde in 2013 in de cel omdat hij de website van AT&T ‘gehacked’ had. Hacken is overigens een groot woord, hij ontdekte dat door het laatste cijfer in de url te veranderen, allerlei e-mailadressen zichtbaar werden. Die beveiligingsfout meldde hij in de media.
Naast het verhaal van Weev lopen er nog twee verhaallijnen in de documentaire. Die van journalist Barrett Brown en hacker Jeremy Hammond. Net als Weev pakken zij de overheid en het grote bedrijfsleven aan omdat die de controle over de vrijheid zouden hebben.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://www.youtube.com/watch?v=ku9edEKvGuY
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]