Verleidingen voor Amish

Documentairemaakster Annette van Trigt wist het vertrouwen te winnen van een Amish gemeenschap en wist zo te filmen in deze gesloten samenleving. In de documentaire Verleidingen voor amish kijken we van dichtbij mee hoe de Amish hun dagelijks leven vormgeven. In de documentaire toont ze naast het dagelijks leven ook de vele worstelingen van het moderne leven wat altijd om de hoek staat. In de documentaire zien we in elk geval een heel ander beeld van de Amish dan we doorgaans zien, zo zien we ze met paard en wagen rijden omdat ze niet van hun geloof met auto’s mogen rijden, maar ondertussen rijden ze rustig mee met niet Amish leden.
In de documentaire krijgen we, over de schouder van paardenhandelaar Wim Cazemier, een beeld van hun manier van leven en anderzijds gaan we zien hoe de Amish-leden worstelen met hun eigen oneffenheden. Hoe houden zij hun Amish-waarden in stand als ze kapitalen over hebben voor de tuigpaarden om zich daarmee te kunnen onderscheiden? En hoe gaan ze om met de voortschrijdende techniek en de sociale media?

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”17″ maand=”02″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1240302″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1240302″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=3jHJoRNMhqA

[tab:END]
[divider/]