Vluchtkerk

Een korte documentaire (17 min.) die het leven en de sfeer toont in De Vluchtkerk, Amsterdam. Een documentaire waarin de afwisseling van het soms drukke leven, met veel aandacht van publiek en pers, en het juist rustige en ook uitzichtloze leven van de bewoners van de kerk wordt getoond.
Vrijdagavond 30 november 2012 stonden overal in de stad groepjes vluchtelingen op straat. Amsterdammers uit alle lagen van de bevolking organiseerden in het voorbije weekend spontane opvang voor deze mensen. Intussen werd door een team gezocht naar een nieuwe uitvalsbasis voor het protest. Het Studenten Kraak Spreekuur, deel van de Amsterdamse kraakbeweging, heeft zondagmiddag 2 december de Sint Josephkerk in Amsterdam-West humanitair bezet. Een coalitie van kerken, burgers en organisaties besloot diezelfde avond – in vergadering – voorlopig om de vluchtelingen heen te gaan staan. Het doel: hen helpen zelf een veilige uitvalsbasis te organiseren om dit thema op de agenda van beleidsmakers te houden.
Op 30 maart sluit de Vluchtkerk in Bos en Lommer zoals gepland na vier maanden haar deuren.
De documentaire is gemaakt door Roemer Ockhuijsen en Sam Simons, twee middelbare scholieren van 16 en 15 jaar oud!! Persoonlijk vind ik het gezien de leeftijd van deze twee jongen een zeer geslaagde eerste documentaire! Wat vinden jullie ervan?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=zQhb06YDSpk
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]