Wat een drama 1. Floris

Nederlands grootste regisseur, Paul Verhoeven brak ooit door met de serie Floris. De hoofdrollen werden gespeeld door Rutger Hauer (Floris), en Jos Bergman (Sindala). De twaalf zwart-witafleveringen werden in 1969 uitgezonden maar zijn nadien diverse malen herhaald.

Floris, Oud geld, Dagboek van een herdershond – zeer populaire titels uit de Nederlandse tv-geschiedenis komen voorbij in een zevendelige documentaireserie, waarin makers en acteurs teruggeblikken op dramaseries uit de Nederlandse televisiehistorie.

In de eerste aflevering van deze documentaire-serie staat de serie ‘Floris’ centraal. Regisseur Paul Verhoeven gaat terug naar een van de kastelen uit de televisieserie, waar hij zijn voormalige cast en crew ontmoet. Het wordt een emotioneel weerzien na tientallen jaren. Paul Verhoeven treft op kasteel Doornenburg onder anderen Diana Dobbelman, Ida Bons en scenarioschrijver Gerard Soeteman. Ze hebben allemaal dierbare herinneringen aan de serie, die is uitgegroeid tot een van de klassiekers van de Nederlandse televisie.

Op vrijdag 18 april volgt het tweede en laatste deel over de serie ‘Floris’ bij de NCRV om 16.30 uur op Nederland 1. Hierna volgen er documentaires over de series Willem van Oranje, De zomer van ’45, Het wassende water, Oud geld en Dagboek van een herdershond, de serie die nog altijd wordt beschouwd als het populairste Nederlandse drama aller tijden.
Daarnaast is het themakanaal ‘NPO Best’ in de maand mei ‘kanaal van de maand’ bij alle kabelmaatschappijen. Op zaterdag- en zondagmiddag is de complete serie Floris om die reden gratis te zien voor alle digitale kijkers.