Je bent jong en onzeker, maar dan is daar opeens de jongen die jou wel ziet staan. Hij is verliefd, zegt ‘ie, maar voor je het weet dwingt hij je tot onvrijwillige seks. Loverboys. Al bijna twintig jaar kennen we het fenomeen en worden jonge meiden slachtoffer.
Talloze onderzoeksrapporten en voorlichtingsfolders werden er geschreven. Maar wat is de samenleving ermee opgeschoten? De rechter plaatst de slachtoffers in gesloten jeugdzorginstellingen, voor hun eigen bescherming. Maar al te vaak gaat het mis. Ondanks het gesloten karakter van de instelling lopen de meisjes weg en komen weer in het loverboy-circuit terecht.
Zembla sprak met de slachtoffers, hun ouders en de hulpverlening en onderzoekt: twintig jaar loverboys in Nederland, waarom is het probleem zo hardnekkig? Ook benieuwd naar de cijfers van alle jeugdzorg instellingen in Nederland? Bekijk dan de Zembla website voor uitgebreide achtergrond informatie.

[sc name=npocredits2 programma=”Zembla” externelink=”href=”http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1974.0.html” dag=”10″ maand=”04″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/zembla/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101342099″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Zembla: Verliefd, verkracht, vermist”
 1. tja uuh..
  Waardoor zou dat afgelopen 20 jaar zo erg zijn geworden?
  Door dat iedereen met andere culturen Nederland kunnen binnenlopen.
  En geen respect voor meisjes/vrouwen hebben!

  1. Welke toen zij hier binnen kwamen al totaal niet geaccepteerd werden door mensen met zo’n kortzichtige visie. Het zijn dan wel voornamelijk mensen met een andere cultuur, maar om nou meteen iedereen over een kam te scheren? Ik begrijp het punt wat je wilt maken heel goed, maar het anders verwoorden is misschien een idee?

  2. Wat een domme reactie.De meisjes die slachtoffer worden van dit soort gasten zijn onzeker of hebben een rotjeugd gehad.Heeft totaal niks met andere culturen te maken!!!!!

  3. onzin tot dat u dochter in de mensen handel zit en het toevallig een nederlandse vent van 55 is achterlijke narcist dat je bent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *