Andere Tijden Sport: De bittere tranen van Louis van Gaal

De documentaire ‘De Bittere Tranen van Louis van Gaal’ van Andere Tijden Sport was de eerste uit een documentaire vijfluik over het WK Voetbal. In ‘De bittere tranen van Louis van Gaal’ gaat het natuurlijk over het gemiste WK van 2002 en de historische persconferentie waarin de toenmalige bondscoach zijn vertrek aankondigt.
In de documentaire van Kees Jongkind, bekend van de Tour van Bauke en de Snijdertapes, zien we ooggetuigen en betrokkenen zoals Henk Kesler en Frank de Boer die vrijuit spreken over de eerste periode onder leiding van bondscoach Louis van Gaal.
Sinds 1986 ontbrak het Nederlands elftal slechts één keer op een eindtoernooi. Kort nadat Nederland in eigen land de finale misliep van het EK, moest praktisch hetzelfde elftal onder een nieuwe bondscoach (Van Gaal nam het over van Frank Rijkaard) twee lastige kwalificatiewedstrijden spelen. Thuis tegen Ierland werd er gelijkgespeeld en van Portugal werd in eigen huis verloren (0-2). Het zette de relatie tussen de spelersgroep en de kersverse bondscoach Louis van Gaal gelijk onder druk. Andere Tijden Sport blikt dertien jaar later met betrokkenen terug op die periode. Waar ging het mis?
Deze documentaire van Andere Tijden Sport werd oorspronkelijk uitgezonden op 29-05-2014. Meer Documentaires van Andere Tijden Sport kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1209803″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=pTx0EgpChIE
[tab:END]