De Oorlog 04. Welvaart, beroving, honger

Deze negendelige televisieserie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op de meest recente inzichten en studies. Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indie; van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.
De programmamakers hebben gestreefd naar zoveel mogelijk authenticiteit: oorspronkelijk materiaal dat bewaard is gebleven, locatieopnames en interviews met ooggetuigen. Bovendien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de talloze dagboeken die de Nederlanders tijdens de oorlogsjaren schreven en die de grote gebeurtenissen in het perspectief van de harde levensomstandigheden van de oorlogsjaren plaatsen.
Aflevering 4: Welvaart, beroving, honger
De economie tijdens de bezettingsperiode staat in deze aflevering centraal, en daarbij komen tal van nieuwe, onverwachte gezichtspunten aan de orde. In de eerste anderhalf jaar na de Duitse inval, dus tot eind 1941, ging het met de Nederlandse economie eigenlijk veel beter dan over het algemeen wordt aangenomen. Na enige tijd begonnen Duitse instanties en vooral de Wehrmacht zoveel orders te plaatsen bij het Nederlands bedrijfsleven dat hier een forse groei ontstond.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1132187″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]
Deze in totaal 450 minuten durende documentaire reeks is ook te koop op dvd, ook is er een bijbehorend boek beschikbaar. Daarin komt naast het op televisie getoonde ook allerlei achtergrondinformatie aan de orde die daarin niet of nauwelijks kon worden behandeld, zoals de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor ons land op korte en lange termijn.
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]