Er is dikwijls verwarring over Holland. Veel mensen zeggen Holland als ze Nederland bedoelen, maar dat is niet hetzelfde. Holland is maar een klein gedeelte van Nederland en net zoals in de Verenigde Staten van Amerika de Carolina’s, de Dakota’s en de Virginia’s zijn er twee Hollands: Noord-Holland met Haarlem als Hoofdstad en Zuid-Holland met hoofdstad Den Haag.

De meeste bewoners van Friesland of Limburg beschouwen het als een belediging Hollander genoemd te worden. De mensen uit andere provincies vinden het wat minder erg, maar toch zijn ze, met uitzondering van de bewoners van Noord- en Zuid Holland, geen Hollanders.

Zo moet je een Schot ook geen Engelsman noemen en een willekeurig Duitser geen Pruis.

En dan is er ook nog de verwarring met de taal, want spreken we nou dutch of deutsch, en hoe zit dat eigenlijk met onze oude koloniën?

CGP Grey weet in deze korte documentaire wederom een complex onderwerp als dit duidelijk uit te leggen, alhoewel het voor sommige misschien nog onduidelijker wordt.

No Comments

  1. hahahahahaha prachtig ! en als adhd-er heb ik geen moeite met de snelheid.. 😛

  2. Frenkie

    Het wel een probleem vinden als het je uitkomt, maar als er gejuicht moet worden wel ‘Hup, Holland, Hup’ roepen.. Ga toch weg haha. Heb echt niemand hier een probleem over horen maken… Zowel, dan ben je gewoon een azijnpisser!

    • Linda van Maanen

      Ze hebben het hier toch echt over Nederland en niet over Holland. Maakt mij niks uit, ik ben geboren in Holland en woon in Nederland.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *