Roy Dames, bekend van Foute vrienden, laat in zijn nieuwste documentaire de Haagse aanpak van vrouwenhandel zien. Bestrijding van mensenhandel staat hoog op de politieke agenda, maar de vele regels maken het voor de gedreven rechercheurs Ed en zijn collega’s van het opsporingsteam van Commerciële Zeden in Den Haag juist moeilijk om daders achter de tralies te krijgen.
De samenwerking bestaat er uit dat bordeelhouders de nieuwe meisjes door hen laten controleren in ruil voor hun bordeelvergunning. Deze ‘Haagse Methode’ lijkt te werken, maar bureaucratie, taalbarrières, cultuurverschillen, slachtoffers die zichzelf geen slachtoffer vinden zorgen er regelmatig voor dat de rechercheurs zich in een spagaat bevinden.
Aangetrokken door de spanning die het werk omgeeft, legt filmmaker Roy Dames de weerbarstige realiteit van de Haagse aanpak van vrouwenhandel bloot. Het is er een van tegenstellingen en obstakels, waarin de kloof tussen het papier en de echte wereld groot is. Wat drijft de rechercheurs?
Wat mij persoonlijk erg aansprak in deze documentaire was de gehele sfeer die constant aanwezig is en nog extra wordt versterkt door de prima bijpassende muziek. Ik kreeg dan ook echt het idee dat ik van dicht bij mocht mee kijken naar echt politiewerk.
Deze documetaire van Dokument werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-01-2013. Meer Documentaires van Dokument kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[docubrokentemp youtubeurl=”https://www.youtube.com/watch?v=dzbytr8Wr_s” datum=”27 jan 2013″ titel=”De Sekspolitie”]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=dzbytr8Wr_s
[tab:END]

12 Comments

 1. Op 30 minuten met die Roemen kan je goed zien wat een ruggengraat de nederlandse politie heeft. Kampioen in het aanpakken van de burger met boets, maar dit soort criminelen gewoon hun gang laten gaan. Een leugentje en de recherche is met een glimlach de deur uit.

 2. waaristienou?

  Geen geldige aflevering gevonden -> jammerdepammer dat ie nu al offline is

 3. idd nu al weg :S wou het graag verder afzien…..

 4. We zijn er van op de hoogte, schijnbaar was er een probleem met de video, zeker is dat hij weer terugkomt.

 5. Waar is die nou dan?

 6. Komt hij nog online? Wil hem graag zien!

 7. Chimbawembe

  Is the documentary ‘De Sekspolitie’ available again??
  We are waiting for so long.
  Kind regards,
  Chimbawembe
  (Nairobi, Kenia)

 8. hij doet het nog steeds niet waar te zien iemand link?

 9. Michael

  Tot op heden nog geen werkende link. Misschien even contact opnemen met Uitzending Gemist?

 10. Nog geen nieuws?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *