The men of the Fifth World

De Aborigines (vaak ook Aboriginals en vroeger austraalnegers genoemd) waren de eerste menselijke bewoners van het Australische continent. Volgens de theorieën zijn de Aboriginals daar ongeveer 50.000 jaar geleden aangekomen vanuit Zuidoost-Azië (net zoals de Indianen in Amerika). Op dat moment was het zeeniveau veel lager dan nu, maar toch moeten zij met behulp van een vaartuig het continent bereikt hebben.
Toen de eerste kolonisten eind 18e eeuw aankwamen, leefden er tussen de 315.000 en de 750.000 mensen. In 2006 werd het aantal inheemsen door het Australian Bureau of Statistics geschat op 517.200, slechts 2,5% van de totale bevolking van Australië. Niet alleen door ziekte verminderde hun aantal, maar ook door het onbeschaamde moorden door de Britse pioniers.
In deze documentaire laat een van de oudste Aboriginals de belangrijke elementen van een cultuur zien die die worstelt om niet te verdwijnen. Vele Aboriginals wonen nu in de steden van Australië, maar een groot aantal woont in afgelegen nederzettingen of in aan hen teruggegeven natuurgebieden. De gezondheid en economische toestand van deze mensen laten nog steeds te wensen over. Hun levensverwachting is dan ook 20 jaar lager dan die van de gemiddelde Australiër.
New Atlantis is een onafhankelijk productiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige documentaires. New Atlantis werd al snel een leider in de documentaire filmproductie binnen de Spaanse audiovisuele industrie en staat vandaag de dag bekend als de Spaanstalige variant van de kwalitatieve BBC documentaires. Meer documentaires van New Atlantis kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=QRBMdS4t36c
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]