Mosselmannen Afl. 1

De 10-delige EO-documentairereeks ‘Mosselmannen’ volgt vier familie uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke die geworteld zijn is de mosselvisserij. Aan de rand van de Oosterschelde ligt een dorp dat afhankelijk is van de grillen van de natuur. Een dorp waar men nog leeft van de visserij. Een hechte gemeenschap waar een groot deel van dorpelingen zondags trouw naar de kerk gaat. Maar waar de jaarlijkse Mosseldag voor grote interne verdeeldheid zorgt. Beroemd om haar mosselen en oesters wordt Yerseke de parel van Zeeland genoemd.
In de eerste aflevering van deze documentairereeks: De mosselen zijn nog niet goed genoeg voor consumptie. De familie Steketee staat te popelen om te gaan vissen.
Terwijl hij ongeduldig zijn tijd vult met onderhoud op de percelen besluit Jos Steketee een sleepje mosselen naar boven te halen om te kijken hoe de kwaliteit is en of ze al van start kunnen. ‘We zijn afhankelijk van wat de natuur ons geeft. Onze investering ligt onder water.’
De nuchtere vissermannen van het Zeeuwse plaatsje Yerseke groeien op met het zicht op de Oosterschelde en het getijdenboekje in de hand. Als boeren van de zee leren de vaders hun zonen de grillen van de natuur te accepteren en haar opbrengst te koesteren.

 
 
[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”EO” externelink=”http://www.eo.nl/tv/mosselmannen/programma-informatie/” dag=”11″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/eo/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101207323″ ]
[tab:Trailer]
 
 
 
Geen trailer beschikbaar
 
 
 
[tab:END]
[divider/]