Mosselmannen Afl. 9: Mosseldag

De mosseldag is een begrip op Yerseke. Het staat al jarenlang voor een dag lang feest. Maar dit jaar lijkt het in het water te gaan vallen, omdat niemand het wil organiseren. Voor mosselkweker Jos Steketee een moeilijke dag, omdat hij zich heeft teruggetrokken uit de organisatie. Caféhouder Monique Verschuure heeft het stokje overgenomen en zet alles op alles om er een groot feest van te maken.
De 10-delige EO-documentairereeks ‘Mosselmannen’ volgt vier familie uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke die geworteld zijn is de mosselvisserij. Aan de rand van de Oosterschelde ligt een dorp dat afhankelijk is van de grillen van de natuur. Een dorp waar men nog leeft van de visserij. Een hechte gemeenschap waar een groot deel van dorpelingen zondags trouw naar de kerk gaat. Maar waar de jaarlijkse Mosseldag voor grote interne verdeeldheid zorgt. Beroemd om haar mosselen en oesters wordt Yerseke de parel van Zeeland genoemd.

[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”EO” externelink=”http://www.eo.nl/tv/mosselmannen/programma-informatie/” dag=”21″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/eo/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101207331″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qFUVcPNPopg
[tab:END]
[divider/]