The Boy Who Lived Before

Sinds hij twee jaar oud was en begon te praten, heeft Cameron Macauley verteld over zijn eerdere leven op het eiland Barra. Cameron woont samen met zijn moeder, Norma, in Glasgow. Ze zijn nog nooit naar Barra geweest. Hij vertelt van een wit huis, met uitzicht op de zee en het strand, waar hij zou spelen met zijn broertjes en zusjes. Hij vertelt van de vliegtuigen die worden gebruikt om te landen op het strand. Hij vertelt over zijn zwart-witte hond.
Barra ligt voor de westkust van Schotland, 220 mijl van Glasgow. Het kan alleen worden bereikt door een lange zeereis of vlucht van een uur. Het is een, verre voorpost van de Britse eilanden en is de thuisbasis van iets meer dan duizend mensen. Cameron is nu vijf, en hij staat nog steevast bij zijn verhaal. Hij praat onophoudelijk over zijn familie uit Barra, zijn moeder en papa uit Barra. Zijn vorige vader heette Shane Robertson en hij stierf toen hij werd aangereden door een auto.
Op een gegeven moment wordt het voor zijn moeder duidelijk dat er geen gemakkelijke antwoorden zijn op de vragen die door Cameron’s herinneringen zijn ontstaan. Cameron heeft voortdurend gevraagd om naar Barra te gaan. Norma heeft uiteindelijk besloten om die reis te wagen…

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://youtu.be/2Wh0OsVtdeE
[tab:Mirror]
httpvh://youtu.be/2Wh0OsVtdeE
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]

4 reacties

 1. Ik heb deze documentaire een jaar geleden gezien die ik erg indrukwekkend vond. Je wilt het wel geloven maar je kan het op een of andere manier toch niet echt geloven. Ik geef het toch maar de voordeel van de twijfel. Wat ik me dan wel af vraag is, waarom hoor je dan niet vaker verhalen van mensen die dit is “overkomen”?

 2. The car repair service center should have experienced professionals who ensure to offer best service.
  Easy and speedy fix procedure is what most technicians decide to choose.
  If there is any specific problem calling the dealer to know more about the solution would be a better idea.

 3. Het is een bijzonder verhaal waarbij een aantal zaken niet geheel duidelijk worden, en die wellicht wel kunnen bijdragen aan het oploss van dit ‘bijzondere’ verhaal
  Als ‘Shane Robertson’ eigenlijk James Robertson heette ….. en hij al was overleden ten tijde van het vorige leven van de jongen, dan vraag ik me af of deze James ooit op Barra heeft gewoond.
  De jongen zegt dat zijn ‘Barra family’ op het eiland woonde, hij refereert aan zichzelf als een ‘Barra boy’. Later wordt in de documentaire gesuggereerd dat de woning diende als vakantie woning voor Gillian Robertson.
  Het opvallende is dat de familie Robertson de eigenaren waren van het witte huis en dat zij uit Glasgow kwamen.
  Nu kan het puur toeval zijn maar uit andere gegevens blijkt dat een zekere James Robertson uit Glasgow in 1950 in veroordeeld tot ophanging in verband met een moord op een zekere Catherine McCluskey. Deze James Robertson was getrouwd en was in 1917 geboren.
  Ik vraag me dus af of deze James Robertson wellicht de vader is van de jongen want:
  1. De vader heeft blijkbaar niet op Barra gewoond
  2. Het gezin is vanuit Glasgow verhuisd naar Barra
  3. Op basis van de herinneringen van de jongen is de vader dood
  Gezien de vermoedelijke leeftijd van de jongen ten tijde van de ophanging van James Robertson (hij was 33 toen hij werd veroordeeld) kan het logisch zijn dat aan de jongen destijds niet de ware toedracht van de dood van zijn vader is verteld, maar dat hem werd wijsgemaakt dat hij bij een auto ongeluk is omgekomen.
  Zou interessant zijn om te achterhalen of die theory mogelijk kan kloppen.

Reacties zijn gesloten.