Zeitgeist 3 Moving Forward

De documentaire Zeitgeist: Moving Forward is het derde deel in de documentairereeks waarvan de eerst twee delen gezamenlijk meer dan 150 miljoen keer bekeken werden en hiermee een nieuw record vestigden als meest bekeken internet documentaires in de geschiedenis.

De Zeitgeist documentaires geven inzicht in hoe ons huidige systeem werkt of beter gezegd, niet werkt. Het toont de negatieve werking van de meest geaccepteerde en minst begrepen gevestigde instituten in onze samenleving waaronder: het geld systeem, georganiseerde religie, massamedia en het militaire apparaat. Zeitgeist onderscheidt zich van andere documentaires door niet alleen problemen te signaleren, maar hiervoor tevens oplossingen aan te reiken.

Na de release van Zeitgeist: Addendum is een wereldwijde beweging opgericht met de naam The Zeitgeist Movement, die op dit moment meer dan een half miljoen leden telt. Het doel van The Zeitgeist Movement is om de huidige samenleving te veranderen naar een systeem van globale samenwerking, duurzaamheid en toepassing van wetenschap en technologie om de fundamentele problemen van de huidige samenleving op te lossen.

In Zeitgeist: Moving Forward zullen experts aan het woord zijn op het gebied van antropologie, neurobiologie, economie, technologie en andere relevante disciplines die inzicht geven over de staat waarin onze samenleving zich bevindt. Het zal duidelijk worden waarom het nodig is om te veranderen en er zullen praktische mogelijkheden gepresenteerd worden hoe we deze verandering zouden kunnen bewerkstelligen. Hou er wel even rekening mee dat de documentaire bijna 3 uur duurt!!

Je kunt de docu hierboven met Nederlandse ondertiteling bekijken, maar de Engelse versie heeft een betere beeldkwaliteit.